ARENDAL: Båtføreren og en av passasjerene i ulykkesbåten ble avhørt av politiet i går kveld. I løpet av tirsdagen skal politiet gjennomføre flere avhør, samt foreta tekniske undersøkelser av den 28 fot lange hurtiggående båten.

— Båtføreren har status som siktet i saken, ettersom det er tatt obligatoriske blodprøver av vedkommende. Det foreligger ingen konkret siktelse, sier etterforskningsleder Rune Boye ved Arendal politistasjon.

Skal avhøre vitner

Boye ønsker ikke å uttale seg om hva som har kommet frem i avhørene, av hensyn til den videre etterforskningen.

— Vi skal avhøre den siste passasjeren, samt formentlig sentrale vitner, sier Boye.

Vitner som fvn.no var i kontakt med i går observerte båten få sekunder før ulykken. Båten skal da ha kommet i høy fart langs Tromøysund, før den gjorde et rundkast slik at de fire om bord ble kastet ut.

- Plutselig gikk han under

En av passasjerene sier til Agderposten at båten slo kontra etter å ha truffet en bølge. Tre av mennene klarte å svømme i land, mens en 36 år gammel mann gikk under.

— Vi snakket alle med hverandre da vi lå i sjøen. Jeg vet ikke hvorfor han ikke klarte å svømme til land. Plutselig gikk han under, sier mannen til Agderposten.

36-åringen ble hentet opp av sjøen av redningsdykker og redningsskøyte-kaptein Nikolai Andersen. Ifølge Andersen ankom de stedet om lag 25 minutter etter at de fikk melding om ulykken. Det ble gjort livreddende forsøk på stedet, men det ble raskt klart at livet ikke sto til å redde. Ved ankomst sykehuset ble mannen erklært død.

Benekter høy fart

Etterforskningsleder Boye ønsker ikke å uttale seg om hvor høy farten var da ulykken inntraff. Båtføreren har ifølge Agderposten benektet at høy fart kan være årsaken til ulykken.

— Det er foreløpig uklart om det er noen fartsbegrensninger ved ulykkesstedet. Det kommer politiets kriminalteknikerne til å undersøke nærmere, sier Boye.

- Må ha skjedd brått

Den videre etterforskningen vil vise om det foreligger noe grunnlag for å sikte båtføreren for brudd på sjøfartsbestemmelsene. 39-åringen, som også eier båten, er en erfaren båtfører som blant annet har deltatt i Offshore 1 i Arendal.

— Ett eller annet må ha skjedd veldig brått. Det er i dag ikke mulig å spekulere i hva det kan ha vært, sier 39-åringens advokat, Sigurd Klomsæt, til Agderposten.