ARENDAL: Fire menn befant seg om bord i den 28 fots store skjærgårdsjeepen da ulykken skjedde. Tre av dem reddet seg på land etter kort tid, mens en fjerde person, en 36 år gammel mann fra Arendals-området, ble søkt etter av dykkere.

Åtte meters dyp

En snau time etter at meldingen om ulykken kom inn, ble 36-åringen funnet på åtte meters dyp. Det opplyser politiet på stedet til fvn.no. Det var dykkere fra redningsskøyta «Sundt Flyer» som fant den savnede.

Ifølge Sørlandet sykehus i Arendal ble 36-åringen bekreftet omkommet da han ankom sykehuset.

— En person omkom, mens de tre andre ble brakt til legevakten med lettere skader, får fvn.no opplyst ved sykehuset.

Gjenopplivningsforsøk

Politiet fikk melding om ulykken klokken 13.50 mandag ettermiddag. Den savnede ble brakt til sykehus klokken 14.40. Ifølge vitner på stedet ble det foretatt gjenopplivningsforsøk, før vedkommende ble brakt til sykehus med ambulanse.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PÅ SKJÆR: Fritidsbåten havnet på skjær ikke langt fra Tromøybroa. (Foto: Vegard Nekstad)

Båteieren, en 40 år gammel mann, var blant de tre som kom fra ulykken med lettere skader.

— Båteieren ble tatt inn for å avlegge blodprøve. De to andre ble brakt til legevakten for sjekk, sier operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt.

Årsaken til ulykken er foreløpig noe uklar.

Funnet 200 meter fra båten

  • Det vi vet er at det har kommet en båt fra Arendal som gjorde en brå sving ved Dyvika. Svingen medførte at fire personer havnet i vannet. Tre personer kom seg på land mens de så en som gikk under, sier innsatsleder ved Arendal politistasjon, Geir Henrik Hirsch, til fvn.no.

Fritidsbåten fortsatte førerløs mot land, og traff et skjær mellom 150 og 200 meter fra stedet der den omkomne ble funnet.

— Vi har pratet med vitner som så kjøringen. Det ble gjort en brå manøver som gjorde at alle om bord ble kastet ut av båten. Det er ingenting som tyder på at det var en påkjørsel, sier Steinsland.

I tillegg til redningsskøyta, deltok flere sivile båter, brannvesenet og ambulansepersonell i leteaksjonen på ulykkesstedet. Luftambulanse ble også sendt til stedet, og dykkere fra Kristiansand var på vei, men snudde da personen ble funnet.

Blodprøver

  • Brannvesen, ambulanse og politi kom raskt til stedet. Det samme gjorde luftambulansen og redningsskøyta. Dykkere fant savnede på om lag åtte meters dyp, opplyser Hirsch.

Mandag ettermiddag forsøkte en kranbåt å dra båten bort fra skjæret.

Foruten den omkomne 36-åringen og den 40 år gamle båteieren, befant en 25-åring og en 36-åring seg i båten da ulykken skjedde.

SAVNET: Dykkere fant mannen på stedet der redningsskøyta ligger, om lag 150-200 meter fra skjæret båten ble liggende på. (Foto: Ernest Boswarva)