KRISTIANSAND: — Et skjønnsspørsmål. Men her mener jeg hensynet til viktige arrangementer må gå foran hensynet til naboene, sa ordfører Per Sigurd Sørensen i formannskapet onsdag.

Og det var Høyre, Ap, SV og Venstre enig i. Dermed får Kick unntak fra hovedregelen om at all støy må være under 47 decibel etter klokken 23 utenfor naboenes vinduer. Ti dager i forbindelse med Bloggcamp i juni, Quartfestivalen i juli og Punktfestivalen i september får Kick lov til å holde konserter helt til klokken 02.30. KrF og Pensjonistpartiet stemte mot dispensasjonen. De mener det ikke forelå særlige grunner til å fravike støykravene.

Politikerne håper dette er siste gang de trenger å velge mellom nattero for naboene og konsertarrangementer på Kick. De vedtok nemlig i går å bevilge 500.000 kroner i kommunal ombygging på Kick. Staten har bevilget 1,2 millioner kroner. Om få måneder skal Kick gjennomføre støydempende tiltak som gjør det mulig å holde konserter uten at naboene forstyrres.

Politikerne var litt i tvil om økonomisk støtte til Kick vil føre til at en rekke andre utesteder også vil ha kommunale penger til støydemping. Men kulturdirektør Stein Tore Sorthe avviste det, og fremhevet Kick som eneste store konsertscene i Kristiansand.