Nå er 29-åringen tiltalt for volden. Hendelsen skjedde lørdag 10. mai i år klokka 20.10 utenfor Kiwi-butikken i Kongens gate i Kristiansand.

Ifølge tiltalen slo mannen først 13-åringen i nakken med et skateboard, før han dyttet, sparket og slo ham i hodet og kroppen slik at gutten falt i bakken. Han fortsatte å sparke ham mens han lå nede.

«Volden var uprovosert, begått mot en forsvarsløs person og bar preg av mishandling», skriver statsadvokat Hilde K. Sakariassen i tiltalen.

Mannen er også tiltalt for å ha slått guttens bror (11) i ansiktet, også det uprovosert.

Videre er han tiltalt for vold mot en kvinne som tok tak i ham for å stoppe volden mot brødrene. Han slo og dyttet henne flere ganger i overkroppen og hodet, ifølge tiltalen.

— Det var utrolig modig gjort av henne. Uten hennes inngripen kunne guttene blitt alvorlig skadet. Å slå noen med et skateboard i hode og nakke kunne fått fatale følger, sa barnefaren Pål Stokkedalen til Fædrelandsvennen etter hendelsen.

Mannen erkjente raskt straffskyld.

— Han legger seg paddeflat i forhold til dette. Han kan ikke forstå at det er han som har gjort det, men skjønner at det må ha vært han, sier mannens forsvarer Thor Bache-Wiig til Fædrelandsvennen.