Pål Stokkeland med skateboardet som 29-åringen brukte som slagvåpen mot sønnene hans. Foto: Kjartan Bjelland

— Det var utrolig modig gjort av henne. Uten hennes inngripen kunne guttene blitt alvorlig skadet. Å slå noen med et skateboard i hode og nakke kunne fått fatale følger. Guttene våre er kraftig forslåtte, men ser ellers ut til å ha kommet fra hendelsen uten varige fysiske skader. De ble imidlertid veldig redde og har hatt vonde drømmer i etterkant. Psykisk kan de være merket for livet, sier barnefaren Pål Stokkedalen.

På impuls

Kvinnen som grep inn mot 29-åringen som sparket og slo de to guttene sier til Fædrelandsvennen at hun bare handlet på impuls, og der og da ikke tenkte så mye over om hun selv kunne bli skadet. Hun ser i ettertid at mannen som både var høyere og kraftigere enn henne og dessuten benyttet skateboardet som slagvåpen, fort også kunne ha skadet henne.— Ingen skal slå og sparke uskyldige barn. Jeg måtte bare prøve å stoppe ham. Hadde jeg sett to voksne menn som slåss med hverandre på gata hadde jeg nok ikke våget å blande meg inn, men her dreide det seg altså om forsvarsløse barn.

Av frykt for å møte gjerningsmannen på gata ønsker ikke kvinnen som også er 29 år gammel, å stå fram med navn eller bilde.

Handlet raskt

— Da jeg så mannen slå guttene med skateboardet forstod jeg at det sto om sekunder. Jeg skrek at han skulle slutte, og klarte å gripe tak i skateboardet. Da han mistet slagvåpenet sitt, gikk jeg mellom for å hindre ham i å tildele guttene flere spark og slag. Det var likevel først da jeg ropte til noen av dem som var kommet til at de skulle ringe etter politiet at mannen roet seg noe og stakk fra stedet, sier kvinnen.

Hun beskriver mannens raseri som enormt og intens. Kvinnen reagerte sterkt på at mannen fortsatte å sparke, selv da den ene gutten lå i fosterstilling og ba pent for seg.

Kvinnen var på vei inn for å besøke ei venninne som bor i blokka som ligger like ved Kiwi-butikken i Kongens gate, da hun støtte på mannen som hylte og skrek til de to guttene. Hun trodde først at mannen kjente guttene, siden det var så tydelig at det var dem han var sint på.

Tikkende bombe

Etter at guttens foreldre ankom stedet, ble kvinnen som hadde reddet dem fra voldsmannen med politiet i en patruljebil for å peke ut gjerningsmannen. Han ble kort tid etter pågrepet uten dramatikk.

Pål Stokkedalen er glad for at gjerningsmannen ble raskt pågrepet, og er lettet over at han mandag også ble fengslet.

— Det viste seg jo at han hadde flere ting på samvittigheten, og fremstod slik jeg ser det som en tikkende bombe. Etter at jeg fikk greie på navnet hans sjekket jeg profilen hans på Facebook. Jeg reagerer på at han der poserer med skytevåpen, sier faren.

Etter hendelsen har familien fått bred støtte og oppmuntring, noe som varmer og gjør godt dem godt. Nå vil de gjøre alt for å skjerme og støtte de to guttene, slik at de få bearbeidet hendelsen.