KRISTIANSAND: Selv om man kunne få inntrykk av vårrengjøring i høyere skylag, ble ikke regnskyllet over Sørlandet så ille som meteorologen fryktet. Mandag ble det sendt ut OBS-varsel, der man gjorde oppmerksom på at det kunne komme opp til 30-40 millimeter nedbør.

Ikke så galt

— Så galt ble det ikke. Konsmo fikk mest, med 29,5 millimeter nedbør, forteller statsmeteorolog Nina Larsgård ved Meteorologisk institutt i Oslo.

Ved Lista fyr ble det målt 22,4 millimeter, Lindesnes fyr fikk 16.2 og Torungen i Arendal fikk 23,7 millimeter. Målingen ble gjort mellom klokken 06.00 og 18.00 mandag.

— Nå er det meste av regnværet over, sier hun og legger til at sola antakelig titter fram tirsdag med mer varme og temperaturer opp mot 20 grader.

Regnskyllet

Beredskapsavdelingen i Krsitiansand kommune forteller at de ikke har fått noen meldinger om problemer som følge av regnskyllet som traff byen mandag. Og nå er det bedre vær i vente.

— Nå vil det bedre seg. Frontene er kommet forbi Agder. Det er litt igjen ut på havet, og noe byger i bakkant. Men når dette roer seg utover natta, så er det over. Morgendagen ser veldig fin ut for Agder. Det blir riktignok litt småskyet innimellom midt på dagen. Ellers blir det sol både her og der, og en ganske så fin dag, sier Larsgård.

— Litt vind på kysten utover dagen, hovedsakelig i Aust-Agder fra Oksøy og østover. Der kommer vinden opp i sørveslig liten kuling. Mens Lista-Lindesnes som er mest utsatt, slipper bedre unna, sier hun.

Rimelig greit

— Onsdag og torsdag ser det rimelig greit ut, sier Larsgård, åpenbart familiær med Sørlandske uttrykk.

— Rolig vind, stort sett opphold, kanskje en liten ettermiddagsbyge, men ikke mye å snakke om. Sola kommer fram her og der, men noen skyer vil det være. Torsdag venter vi mye av det samme; sørøstlig bris og skyet opppholdsvær, sier hun.

— Temperaturen mandag har vært opp på 15 grade. Tirsdag venter vi opp mot 19-20 grader, hvis sola får tatt ordentlig i. Onsdag litt ned igjen, rundt 17 grader, sier Nina Larsgård.