Etter at stemmene ble talt opp onsdag ettermiddag er det klart at den neste rektoren ved UiA vil bli Sigbjørn Sødal eller Frank Reichert. De to fikk

Frank Reichert (57) er fremdeles med i kampen om rektorstillingen. Reichert er dekan for Fakultet for teknologi og realfag ved UiA. Foto: Reidar Kollstad

flest stemmer av de fem kandidatene som stilte til valg, men ingen av dem fikk nok stemmer til å gå seirende ut. Dermed må det holdes en ny valgomgang.

— Både Frank Reichert og jeg er habile kandidater, så dette blir veldig spennende. Jeg synes også det er spesielt å bli vist slik tillit fra så mange - og at valgoppslutningen er så stor - det er viktig for demokratiet, sier Sigbjørn Sødal ifølge en pressemelding som ble sendt ut onsdag kveld.

Flest stemmer til Sødal

Sødal fikk 34,97 prosent av stemmene, mens Reichert fikk 25,82 prosent. Hadde en av dem fått over 50 prosent ville valget blitt avsluttet, men nå blir det altså en ny runde.

— Jeg er veldig glad og synes det er veldig spesielt at jeg har fått en slik tillit, sier Reichert ifølge pressemeldingen.

De øvrige kandidatene, Stephen Seiler, Astrid Birgitte Eggen og Kristin Dale, er nå ute av rektorkampen.

Slik fordelte stemmene seg:

Sigbjørn Sødal 34,97

Frank Reichert 25,82

Stephen Seiler 17,24

Astrid Birgitte Eggen 13,04

Kristin Dale 8,34

Ikke overrasket

Andre valgomgang blir nå holdt i perioden 20. - 27. mai.

— At vi måtte ha en andre valgomgang var for så vidt forventet, men det gjør også at den videre valgkampen blir veldig spennende, sier valgstyrets leder Birte Simonsen.

Hun gratulerer alle de kandidatene for innsatsen.

— Jeg synes alle har gjort en formidabel valgkamp. De har stått på og skapt et engasjement som gjenspeiler seg i valgdeltakelsen - som altså er større enn ved forrige rektorvalg, sier Simonsen i pressemeldingen.