KRISTIANSAND: Halvparten av alle avgangene fra Kjevik til København rammes av Dash 8-forbudet i SAS. Søndag ble to avganger kansellert.

— Vi må bytte litt rundt på flyene, og så langt har i greid det veldig bra. Men dette er en permanent beslutning, så en del passasjerer vil nok bli berørt de neste dagene. Også fra Kjevik, sier Cathrine Foss Stene, kommunikasjonsdirektør i SAS Norge.

Ifølge lufthavnsjef Thomas Langeland ved Kjevik går trafikken tilnærmet normalt mandag.

— Coast Air var innom i dag, og tok med seg en del av København-passasjerene. Slik det ser ut nå, vil dette være løsningen også fremover, sier Langeland.

Morgenavgangen utsatt

Dagens 6.35-avgang ble på grunn av dette utsatt ca. en time.

— De var av gårde rundt halv åtte. Slik vil det nok også bli de neste dagene, sier Langeland.

Coast Air flyr daglig mellom Haugesund og København. I dag mellomlandet dette flyet på Kjevik for å ta med seg passasjerer fra Kjevik som rammes av Dash 8-forbudet i SAS.

— Kapasiteten er ikke helt den samme, så noen passasjerer ble sendt via Oslo.

Han utelukker heller ikke at noen av passasjerene må vente til 12.35. — Vi har fått inn et større jetfly som i dag vil overta lunsjavgangen. Jeg har snakket med SAS, som sier de jobber intenst for å få ombooket alle passasjerer som blir rammet av forbudet.

Kan bli endringer

Langeland presiserer at disse løsningene kun gjelder dagens to avganger, og at det kan bli flere endringer fremover. SAS har foreløpig ikke gitt beskjed om hvordan trafikken skal avvikles i morgen og fremover.

SAS har nå 27 fly som blir satt på bakken. Ett av flyene eies av SAS, mens de resterende 26 er innleid. Den ulykkesrammede flytypen har stått for transport av rundt 5 prosent av selskapets passasjerer.

Oppdatert informasjon om dagens avganger finner du på www.avinor.no.