KRISTIANSAND: De kansellerte avgangene fra Kjevik er flyet som skulle tatt av klokken 06.20 lørdag morgen, og avgangen klokken 12.35. I tillegg går det helle ikke noe fly fra Kristiansand til København klokken 11.15. — Vi prøver i størst mulig grad å ombooke passasjerene til andre steder. For Kjeviks betyr det sannsynligvis at en må fly inn til Oslo, for så å ta flyet videre til København, sier kommunikasjonsdirektør i SAS Norge, Cathrine Foss Stene, til fvn.no.

Alle de berørte passasjerer vil få beskjed av SAS.

Avgangene etter 12.35 vil gå som planlagt.

Flyforbudet på Dash-8 Q 400 kom etter at et fly fly på vei fra Bergen til København havarerte under nødlanding på Kastrup lørdag ettermiddag. Samtlige 40 passasjerer kom fra det uten fysiske skader, og kunne evakueres uten problemer.

Grunnen til nødlandingen skal ha vært at det høyre hjulet på flyet satt fast, og ikke ble helt felt ut, melder NTB. Da flyet landet la det seg over på siden, og skle av rullebanen. Men til alt hell så kom altså ingen til skade.

Dette er ikke første gang det er problemer med et Dash-8 fly. 9.september måtte et Dash 8-fly fra SAS nødlande i Ålborg med nøyaktig den samme feilen som i lørdagens ulykke på Kastrup. Etter dette har det vært minst åtte tilsvarende ulykker med Dash 8-flyene i Europa.