ARENDAL/OSLO: Mannen var først siktet for mordbrann, men siktelsen ble onsdag utvidet til å gjelde overlagt drap. To menn mistet livet i brannen i bolighuset i Grimstad natt til søndag.

Politiet mener en krangel om penger kan være motivet for brannen.

– Det er blant annet tekniske funn på stedet som har ført til at siktelsen er utvidet, sier politiadvokat Ernst Ragnar Pfaff i Agder politidistrikt til NTB.

Hunder markerte

Etterforskere fra Kripos har vært på branntomta, og spesialtrente hunder har søkt på åstedet.

– Hundene har markert for brennbar væske, og vi mener den er brukt til antenning. Hvor i huset dette funnet er gjort vil jeg ikke si noe om foreløpig, sier Pfaff.

Politiet mener de vet hva slags væske som ble brukt. Den foreløpige obduksjonsrapporten viste at de to ofrene trolig døde av kullosforgiftning, og at de dermed var i live da brannen brøt ut.

Nekter straffskyld 28-åringen ble framstilt for varetektsfengsling i Aust-Agder tingrett onsdag. Politiet ba om fire ukers fengsling, hvorav to uker i isolasjon.

– Bakgrunnen for dette er faren for bevisforspillelse, sier Pfaff.

Den siktede nekter straffskyld, men samtykket likevel til varetektsfengsling. 28-åringens forsvarer, advokat Henrik Blikksrud, sier til VG Nett at det er alvorlighetsgraden i siktelsen, samt at klienten ikke har så mange valgmuligheter, som er grunnen til at han velger å samtykke.

– Medvirket til mordbrann Siktelsen mot en kvinne i 25-årsalderen er også utvidet. Hun skal ha løyet for å gi 28-åringen et alibi, og er nå siktet for medvirkning til mordbrann.

Politiet vil også be om varetektsfengsling for kvinnen. Fengslingsmøtet finner sted i Aust-Agder tingrett torsdag.

– Det var meningen at hun skulle slippes fri torsdag, men i et avhør tirsdag kom hun med nye opplysninger som gjorde at vi valgte å utvide siktelsen og vil be om varetekt, sier Pfaff.

Politiadvokaten har ikke tatt stilling til hvor lang fengslingstid han vil be om. Kvinnens forsvarer, advokat Bjørn Rener-Larsen, ønsket ikke å kommentere den siste utviklingen i saken.

Det var Glenn Thomassen (24) og Brian Clausen (25), som begge er fra Grimstad, som omkom i brannen natt til søndag.