GRIMSTAD: I går hevdet Agderposten at politiet stod uten tekniske bevis i mordbrannsaken i Grimstad.

— Det er noe Agderposten har kommet frem til selv. Jeg vil ikke si noe utover det, untatt at vi ikke har noe hundre prosent, sier stasjonsjef ved Grimstad politistasjon, Øystein Krogstad, til fvn.no.

Politiet er helt sikre på at brannen er påtent, men vet enda ikke hva slags tennvæske som har blitt brukt. Prøver fra branntomten er sendt til Kripos for analyse.

— Vi håper jo å få svar til uka, men Kripos har veldig mye å gjøre de også. Er vi heldige får vi svar på onsdag, sier Krogstad.

En av de store utfordringene for Grimstad-politiet er at veldig få har meldt seg som vitner etter den dramatiske brannen.

— Det har vært litt skrint med folk som melder seg til politiet, og vi har slitt med å få tak i folk. Vi ønsker å komme i kontakt med alle som har vært i området i det aktuelle tidsrommet, sier Krogstad.

Politiet har for øyeblikket fullt fokus på å få avhørt vitner.

— Har du inntrykk av at folk har blitt skremt fra å vitne, med tanke på sakens alvorlige karakter?

— Nei, det inntrykket sitter jeg ikke med, fastslår Krogstad.

En 28 år gammel mann fra Grimstad er siktet for overlagt drap og mordbrann. I tillegg er mannens 24 år gamle kjæreste siktet for medvirkning og falsk forklaring. Begge er varetektsfengslet i fire uker, med to uker i full isolasjon.