KVINESDAL: — Vi tror ikke det er ulv, vi regner med det er hunder på vidvanke, forteller Jon-Erling Skåtan i Statens naturoppsyn (SNO).

En av SNOs rovviltskontakter var i dag på befaring på Gyland der det i går ble funnet ulvespor og i Austerdalen i Kvinesdal, der det samme kveld ble observert to dyr langs veien.

LES også: Sjekker mulige ulvespor

Observerte to ulver i Kvinesdal

— Jeg kom kjørende ved Galdalsvannet da jeg fikk øye på en ulveskikkelse på veien foran bilen, forteller Birger Veggeland. Han så dyret ved halv åtte tiden mandag og syntes pelsen var alt for grå til at det kunne være en hund.

— Da jeg hørte om sporene på Gyland så tenkte jeg at jeg skulle si fra, sier Veggeland.

Også 600 meter lengre fremme møtte Veggeland på et nytt dyr som lignet en ulv men denne var ikke like grå i pelsen.

— Den var jeg mer usikker på, men den var for stor til å være en schæfer, sier Veggedal.

Fant ingen sopr

Han møtte representanter fra SNO i dag men de fant ingen spor etter dyrene.

— Vi må ha veldig gode spor for å kunne bekrefte at det er en ulv, sier Skåtan. Mye av problemet ligger i at ulven ligner veldig på hunden.

Minst 9 cm store spor

— Sporene må være minst 9 cm i lengden for at det skal kunne være ulv, i tillegg må vi kunne se en hel sporlinje for å se hvordan den oppfører seg, sier Skåtan.

Han sier at sporene på Gyland og observasjonene i Kvinesdal ikke er nok til å bekrefte at det er en ny ulv på Sørlandet. Det sikreste funnet er hvis man finner hår eller avføring som kan bekreftes at er fra ulv.