SØGNE: En 22-åring er siktet for uaktsom kjøring, og for å ha stukket fra stedet, etter at en 19 år gammel mann ble funnet hardt skadet ved Esso Tangvall natt til lørdag. Påkjørselen ble meldt klokka 00.40, og 22-åringen som er siktet meldte seg rundt halvannen time senere.

— Vi er usikker på forløpet i forkant av hendelsen, og ber vitner som kan ha sett noe om å melde seg, sier etterforskningsleder Jan Ove Thorsen ved lensmannskontoret i Søgne og Songdalen til Fædrelandsvennen.

Så ingenting

Politiet opplysninger så langt tyder på at 19-åringen lå nede på bakken utenfor bensinstasjonen da han ble kjørt over.

— Sjåføren har forklart at han ikke så noe da han svingte inn, og kjørte over vedkommende. Han fikk panikk, men meldte seg etterpå, da han kom til sans og samling, sier Thorsen.

Ett vitne, som fant den skadede mannen utenfor bensinstasjonen og meldte fra om ulykken, har forklart seg om det han så til politiet. Nå håper de å komme i kontakt med flere vitner som kan kaste ytterligere lys over det som har skjedd før ulykken fant sted.

— Vi vet at 19-åringen i forkant av ulykken var inne på bensinstasjonen. Her har det vært flere andre personer, som ikke har meldt seg for politiet. De ønsker vi å komme i kontakt med. Det var en del trafikk her på tidspunktet for ulykken; noen ble plukket opp her, og noen har kommet for å hente folk som var der, framholder Thorsen.

Orkidéen pub

Tidligere på kvelden skal 19-åringen ha vært innom Orkidéen pub på Tangvall. Han skal angivelig ha forlatt stedet sammen med flere personer. Også disse ønsker politiet å høre fra.

— Det kan ha vært tilfeldig at de gikk sammen fra stedet, men det er også en av bitene i puslespillet vi nå prøver å sette sammen, sier etterforskningslederen.

Politiet har skaffet seg overvåkingsbilder fra stedet, men videoen dekker ikke innkjørselen til bensinstasjonen, hvor mannen ble påkjørt.

Videobildene viser 19-åringen idet han kommer ut fra bensinstasjonen. Og like etter sees bilen, som den 22 år gamle siktede mannen satt bak rattet i.

Den 19 år gamle mannen som ble påkjørt, er hjemmehørende i Bærum, og er innlagt på Ullevål universitetssykehus med omfattende, men ikke livstruende, brudd- og kuttskader

Vet du noe om denne saken, ta kontakt med lensmannskontoret i Søgne og Songdalen.