Én 19 år gammel mann er fløyet til Ullevål universitetssykehus med alvorlige skader etter å ha blitt påkjørt ved Esso Tangvall. Foto: Jon Anders Skau

SØGNE: En 22-åring er siktet for uaktsom kjøring, og for å ha stukket fra stedet stedet, etter at en 19 år gammel mann ble funnet hardt skadet ved Esso Tangvall natt til lørdag.

— Jeg skulle hente broren min og en kamerat, som kom med nattbussen. Jeg så en mann ligge skadet i veien da jeg svingte inn ved bensinstasjonen, sier Marius Tungesvik (18) fra Søgne.

Han hadde selv bare hatt sertifikat i to uker, da han lånte morens bil for å hente broren.

— Jeg hentet broren min og kameraten på Esso, så gikk vi ut. Jeg ringte politiet 00.45, mens min kamerat hjalp den skadede i stabilt sideleie og sørget for frie luftveier. Ambulanse kom ganske raskt, sier Tungesvik.

Lå trolig på bakken

Politiet tror 19-åringen ble overkjørt mens han lå på bakken.

— Ut fra bulkene på bilen ser det ut til at 19-åringen har blitt overkjørt mens han lå nede, men vi avventer videre undersøkelser, sier politiadvokat Leif Aleksandersen ved Agder politidistrikt.

Overvåkingsvideoen dekker ikke innkjørselen til bensinstasjonen, hvor mannen ble påkjørt.

Men videobildene viser 19-åringen i det han kommer ut fra bensinstasjonen. Og like etter sees bilen, som ifølge poliitets foreløpige vurderinger ikke ser til å kjøre fort.

Fløyet til Ullevål

19-åringen fra Bærum ble i natt fløyet til Ullevål universitetssykehus med omfattende skader.

— Han virket å være alvorlig skadet, og hadde synlige hodeskader, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Per Kristian Klausen, til Fædrelandsvennen.

Politi og ambulanse ble sendt til stedet.

— Mannen er 19 år gammel og fra Bærum. Han ble fløyet til Ullevål universitetssykehus med omfattende brudd- og kuttskader. Pårørende er varslet, forteller Klausen.

Meldte seg

Mannen skal ha blitt påkjørt av en bil, men da politiet kom til stedet var både bilen og sjåføren borte. Kort tid etterpå meldte sjåføren seg for politiet.

— Klokken 01.22 ringte en 22 år gammel mann fra Søgne og meldte seg for oss, sier operasjonsleder.

Førerkortbeslag

22-åringen har i en foreløpig forklaring sagt at han kjørte ned 19-åringen. Politiet kan ikke si noe om omstendighetene i forkant.

Flere vitner skal være sentrale, men det er uklart om noen har sett selve påkjørselen.

— Vi har beslaglagt førerkortet til mannen, og sikret oss en blodprøve. Han er foreløpig dimittert, men vil bli avhørt senere, forteller Klausen.

22-åringen har status som siktet i saken.

Kriminalteknikere har i natt undersøkt bilen til den mistenkte, og spor på stedet der påkjørselen skal ha skjedd.