KRISTIANSAND: Advokatfirmaet krever på vegne av 23 medlemmer i WGI 2,3 millioner kroner av de fem toppene i selskapet. Tirsdag møter fem norske World Leaders den australske styreformannen Greg Kennedy på et hemmelig sted i Oslo for å diskutere selskapets videre framtid.

— De har fått frist på seg til klokken 15 i dag tirsdag på å svare på kravet, opplyser advokatfirmaet til Fædrelandsvennens nettavis.

De siste dagene er det kommet en rekke telefoner fra sørlendinger som er involvert i selskapet. De er bekymret for om de kommer til å tape penger, og flere av dem vurderer om de skal kaste seg på trusselen om rettssak, som 23 medlemmer står bak.

— Først vil de avvente utfallet av kravet, opplyser advokatfirmaet.

Slik det ser ut nå, kan WGI forårsake en skandale flere ganger større enn T5PC-pyramiden. Advokatfirmaet frykter at nesten 300.000 nordmenn kan tape tilsammen milliardbeløp.

— Det er 420.000 medlemmer i WGI på verdensbasis. I Norge er det 289.000 medlemmer. Dette tyder på at selskapet i utgangspunktet er norsk, opplyser advokatfirmaet.

Firmaet antyder at styreformannen, Greg Kennedy, bare er innleid som ansikt utad, men at selskapet er etablert i Norge. Kennedy skal være dømt i Australia for å ha vært frontfigur i et tilsvarende selskap, melder advokatfirmaet Sylte til Fædrelandsvennens nettavis.