KRISTIANSAND: Avokatfirmaet Olav Sylte i Kristiansand står bak et krav om utbetaling på 2,3 millioner kroner fra 23 medlemmer i WGI. Tirsdag sitter fem såkalte "world leaders" i møte i Oslo for å avgjøre pyramideselskapets framtid. En av disse fem er Steinar Amundsen.

— Steinar Amundsen er rett over meg i systemet, sier Sanner.

Han ble medlem av WGI i 2002, altså det året selskapet startet. Han bekrefter at han har tjent penger på det, men ønsker ikke å oppgi noen summer.

— Jeg er bare passivt medlem nå, sier han. Det hevder han å ha vært i et halvt års tid. Det innebærer at han ikke jobber aktivt innen WGI, men at han fortsatt tjener penger på arbeidet han gjorde tidligere.

Han har også penger utestående, siden utbetalingene fra WGI stanset i august i fjor. Men han akter ikke å stevne dem fem "world leaders", slik advokatfirmaet Sylte gjør på vegne av 23 medlemmer.

Advokatfullmektig Per Ivar Hessen i advokatfirmaet Sylte har fått opplysninger som tyder på at det var Sanner som vervet en annen av dem fem "world leaders",Tor Anders Petterøe. Dette avviser Sanner.

— Nei, det er ikke korrekt. Jeg har bare truffet Tor Anders Petterøe ved tilstelninger i selskapet, sier Sanner til Fædrelandsvennens nettavis.

-Hva tror du om framtiden til WGI?

— Det er viktig at de som sitter i møtet kommer fram med en løsning, ellers vil tilliten til selskapet være tynnslitt, også hos meg, sier han.

Han vet ikke hvor mange som har vært med i WGI på Sørlandet, men bekrefter at han fikk med seg noen da han holdt på. Han understreker at hans engasjement i WGI var en fritidssyssel i privatlivet, og ikke knyttet til hans profesjonelle liv.

Lederne i World Games Inc (WGI) var ved lunsjtider tirsdag samlet til et lukket og hemmelig møte i Felix Konferansesenter på Aker Brygge i Oslo. Alle de norske verdenslederne er til stede, samt et ukjent antall internasjonale representanter fra selskapet. I alt deltok mellom 20 og 30 personer på møtet.

TV 2 Nettavisen forsøkte å få tilgang til møtet, men ble kastet på gaten.

WGIs myteomspunnede australske styreformann Greg Kennedy skal også være til stede på møtet, men TV 2 Nettavisen har ikke lykkes med å verifisere dette.

Ut for å møte media kom i steden Connell McSorley, WGI-styreformann Greg Kennedys personlige talsmann.

— Det har vært en del problemer med betalingsløsningen i selskapet, men disse skal være løst om seks til åtte uker, sier MCSorley.

På tross av at dette har vært lovet før, uten at det har vært fulgt opp, står McSorley på at selskapet denne gangen har alt under kontroll. Og pengene selskapet skylder sine medlemmer er i gode hender enn så lenge, forfekter McSorley.

— Pengene er like trygge som i hvilken som helst bank, påstår McSorley overfor TV 2 Nettavisen.

Olav Sylte har sagt at han tror det kan være så mange som 289 000 norske medlemmer i WGI-systemet og at beløpene som har vært i omløp kommer opp i flere milliarder.

Advokatfirmaet Sylte sendte torsdag et brev til de to nordmennene Mads Østvang og Tor Anders Petterøe, som begge er blant toppene i WGI-pyramiden. I brevet kreves det dokumentasjon på hvem som utgjør de ansvarlige i selskapet. I svarbrevet nærmest fnøs Østvang og Tor Anders Petterøe av truslene om søksmål. Østvang skrev blant annet at varslene om søksmål bare ersvada som han aldri før har sett maken til.

– Dersom dere vil dumme dere ut med å gå til retten med denne saken, så får vi heller møtes der, skrev Østvang i brevet.

Australsk bakmann

Østvang og Petterøe hevder at de er vanlige medlemmer i WGI, på linje med advokat Olav Syltes klienter .

– Vi har videoopptak hvor det fremgår at de fem nordmennene er verdensledene som driver selskapet, får NTB opplyst i advokatfirmaet Olav Sylte.

Det var Dagbladet som først brakte nyheten om WGI-toppmøtet i Oslo tirsdag. Avisen skrev søndag at møtet ville finne sted i Oslo og at også WGIs australske styreformann Greg Kennedy skulle være til stede på møtet.

I de siste dagene har flere mediere skrevet at WGI-lederne planlegger å avvikle selskapet. (©NTB)