LYNGDAL: — Folk begynte å spore den opp klokka 08, og gaupa ble felt klokka 15, opplyser jaktleder for området, Kai Skåland, til Fædrelandsvennen.

30 mann

Han forteller at nærmere 30 mann fra jaktlag i både Lyngdal og Farsund fikk sporet opp gaupa, som ble felt på Skrelia i Lyngdal, like ved kommunegrensa til Farsund.

— Det var et godt samarbeid mellom jaktlagene i Farsund og Lyngdal som gjorde at vi lykkes, sier Skåland.

Tre andre gauper

Området gaupa ble funnet i er svært bratt og ulendt. Et jaktlag som lå på post helt ved vannkanten fikk til slutt skutt det ville kattedyret.

Det ble i tillegg funnet spor etter tre andre gauper i området.

— Det er ei mor med to unger. Hvis vær og føre tilsier det, kan vi sende ut folk etter dem i morgen. Men det blir ikke jakt hvis vi ikke finner ferske spor, sier han.

Observert før helga

— Det er veldig sjelden man finner fire gauper samtidig i Lyngdal, sier leder av skadefellingslaget i Lyngdal, Kjell Magne Larsen.

Han var også med på jakten og sier at gaupene også ble observert i området før helga.

— De har vært der i flere dager. Første gangen de ble observert, måtte vi følge etter i flere kilometer, men det var først nå vi fikk den til å stoppe, sier han.

Kvotefri jakt

Rovviltkontakt for Statens Naturoppsyn i Agder-fylkene, Jon-Erling Skåtan bekrefter at de er informert om fellingen. Deres representanter vil inspisere dyret torsdag.

Fra 1. februar har det vært kvotefri jakt på gaupe i hele Vest-Agder og deler av Aust-Agder. I tillegg til denne gaupa, er det så langt skutt en gaupe i Bygland siden jakta startet.

Den kvotefrie jakten følger reglene for annen jakt. Jegere som jakter gaupe med rifle må avlegge jaktprøve og være over 18 år. Det er også tillatt å jakte gaupe med hagle. Felling eller forsøk på felling av gaupe skal varsles til Fylkesmannen.