AGDER: I hele Vest-Agder og kommunene Lillesand, Iveland, Birkenes, Evje og Hornnes og Bygland vil det fra 1. februar være kvotefri jakt på gaupe. I de resterende kommunene i Aust-Agder i tillegg til utvalgte kommuner i Telemark, er det utstedt en kvote på fire dyr.

Myndighetene har bestemt at det ikke skal være gaupe i disse områdene i Norge. Gaupejakta er da i disse områdene kun begrenset til den totale fellingskvoten på 121 dyr.

Det er kun jegere med avlagt skytterprøve for storviltjegere som kan skyte gaupe. Fylkesmannen i Vest-Agder og Aust-Agder påpeker at alle fellinger, eller forsøk på fellinger skal så raskt som mulig meldes av til tilhørende fylkesmann. Ett skutt dyr må også femvises for Statens naturoppsyn.

Den totale gaupebestanden i landet består av omtrent 330 dyr fordelt på 69 familiegrupper, ifølge Direktoratet for naturforvaltning. Det nasjonale bestandsmålet for gaupe er 65 årlige ynglinger.

I tillegg til gaupejakta, er det fortsatt lisensjakt på to ulver i begge Agder-fylkene. Ulvene som herjet saueflokker store deler av sommeren og høsten, er ikke observert i Agder siden romjulen.

Både ulve— og gaupejakta varer til 31. mars.