- Hele styret er involvert, men det er primært oss som jobber med trenerspørsmålet, sier administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal.

I slutten av juni ble det klart at Mons Ivar Mjelde er ferdig som Start-trener etter årets sesong. Siden har de fem jobbet med kabalen for 2016-sesongen. Det viktigste elementet for Start i jakten på ny hovedtrener er spillerutvikling.

- Vi satser på våre unge talenter noe som medfører et stort ansvar. Vi har et av de beste G16-lagene i Norge, og vi er i kvartfinalen i G19-NM. Det er veldig mye positivt som skjer, både hos oss og i de andre klubbene rundt oss. Vi opplever også at samarbeidet med de andre klubbene blir stadig bedre, og vi har klart å finne en samarbeidsform som vi tror er den beste for sørlandsfotballen, sier Øgrey Brandsdal.

Mathias Rasmussen og Lars Jørgen Salvesen har vært med på G19-lagets NM-triumfer denne sesongen. Her er duoen i prat med utviklingssjef Bård Borgersen. Foto: Torstein Øen

Mandatet til Mjelde har vært å få A-laget best mulig.

- Vil den nye treneren få et krav om spillerutvikling i sin stillingsbeskrivelse?

- Det viktigste for en trener er å skape de beste sportslige resultatene ut fra den stallen man til enhver tid har, men spillerutvikling må alltid være på agendaen. Det kommer til å bli enda flere lokale spillere her etter hvert. Det er noe vi satser på, og det er noe vi virkelig ønsker. Da må vi ha en trener som ser det store bildet, sier Øgrey Brandsdal.

Har ikke hastverk

- Når håper dere å ha ny trener på plass?

- Det er todelt. Vi har ikke noe hastverk, for det er lenge til 2016-sesongen kommer. Samtidig er det alltid en fordel å få ting klart, for det er alltid en del ting som skal være på plass før neste sesong starter. Foreløpig føler vi at vi fortsatt har veldig god tid. Fokuset vårt ligger primært nå på årets sesong. Det er helt naturlig, spesielt med tanke på de sportslige resultatene i det siste. Det hadde kanskje vært en annerledes om vi hadde ligget midt på tabellen, sier Øgrey Brandsdal.

- Har dere konkrete navn?

- Vi har gjennomgått flere ulike kandidater, men jeg har ikke lyst å nevne noen konkrete navn.

Starts administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal og styreleder Magne Kristiansen er de to fremste i jakten på Mons Ivar Mjeldes etterfølger. Foto: Reidar Kollstad

- Hvor mange er det på lista nå?

- Stadig færre. Vi har vært gjennom veldig mange navn, og ser nå på hvem som passer til vår kravspesifikasjon.

- Hvilke andre krav stiller dere til den nye hovedtreneren?

- Vi skal ha inn en leder som er veldig tydelig og involvert på treningsfeltet, en som har fokus på individuell oppfølging og som har den rette faglig tyngden, sier Start-sjefen.

— Resultater skaper engasjement

- Har med en trener som kan skape engasjement rundt klubben?

- Kommunikasjon, både internt og eksternt blir veldig viktig. Men det er resultatene som skaper det største engasjementet.

Tom Nordlie og Fredrik Strømstad skapte engasjement rundt Start i sølvsesongen 2005.

Tom Nordlie og Steinar Pedersen har begge blitt nevnt av media som kandidater til trenerjobben i Start. Førstnevnte har vært trener i en mannsalder, mens Pedersen er helt i starten av sin trenerkarriere.

- Hvor viktig er CV-en og erfaringen til den nye treneren?

- For oss handler det om å finne rett person til rett plass i forhold til der Start er nå, sier Øgrey Brandsdal.

- Vil divisjon ha noe å si for interessen til å trener Start, tror du?

- Nei, jeg tror ikke det. Start må være en av de mest spennende trenerjobbene som er i Norge, det er jeg helt sikker på. Det ligger mye uforløst potensial her, så trenerjobben bør være veldig interessant for mange.