Mannen var en av tre hovedmenn som ble pågrepet i opprullingen av en stor narkotikasak i Lister. I alt ble 60 personer i alderen 17 til 60 år siktet i saken som ble kjent i slutten av januar i år.

Da 24-åringen ble pågrepet på et statlig mottak i Flekkefjord 3. desember i fjor, ble det gjort beslag av både narkotika og penger på rommet hans.

I retten erkjente asylsøkeren at han hadde kjøpte hasj, marihuana og Rivotril-tabletter fra ulike personer i Oslo fra vinteren 2012. Han fraktet narkotikaen hjem og solgte den videre til en rekke personer i Lister. På dette tjente han 134.500 kroner.

I tillegg tok mannen strøjobber, som husmaling og plenklipping, for en rekke personer i Flekkefjord. For dette fikk han ulovlig utbetalt 293.600 kroner. Mannen har fått avslag på søknaden om asyl, og har følgelig ikke arbeidstillatelse.

Retten mener det er formildende at han i det vesentlige har gitt en uforbeholden tilståelse, men slår fast at omfattende salg av narkotika må straffes strengt. Mannen er dømt til ett år og sju måneder i fengsel, samt inndragning av pengene han tjente på narkotikaen og strøjobbene.

Mannen er ikke tidligere straffet. Han kom til Norge for tre år siden.