— Vi vil ha god bruk for ingeniører i årene som kommer, og da er det også viktig å få med jentene, sier barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp).

Da statsråden mandag besøkte UiA lovte hun to millioner kroner til «Jenter og teknologi». Dette er et prosjekt som universitetet, NHO, teknologibedrifter og fylkeskommunene i Agder har gående for å få flere jenter til å søke seg til teknologifag.

Solid jentevekst

Prosjektet har bidratt til at jenter som studerer teknologi- og ingeniørfag ved UiA økte fra 128 fra 2005 til 395 i 2014. De siste årene har det vært arrangert «Jenter og teknologi»-samlinger flere steder i landet, og arrangementet ved campus Grimstad har de siste årene samlet mellom 500 og 600 deltakere.

— Selv og jenter og gutter har like muligheter, viser det seg at mange velger tradisjonelt. Prosjektet til UiA for å få flere jenter til å velge teknologifag går rett inn i likestillingsmeldingen som regjeringen skal legge fram senere i høst. Vi ser gjerne at flere universiteter og høyskoler viderefører prosjektet til UiA, sier Horne.

Kommer gjerne

Statsråden lover å prøve å rydde plass i kalenderen til å delta på neste jentesamling som blir arrangert i Grimstad i

Seniorrådgiver Pål Grandal ved UiA er glad for at stadig flere jenter velger teknologifag ved UiA. Foto: Heida Gudmundsdottir

februar.

— I prosjektet skal vi ikke bare informere, men inspirere jenter til å velge teknologifag. En viktig del av prosjektet er at jenter som selv studerer teknologifag opptrer som rollemodeller og forteller yngre medsøstre om sine erfaringer. For UiA har prosjektet vært helt sentralt for å bygge opp en stor studentportefølje, sier seniorrådgiver Pål Grandal ved fakultet for teknologi og realfag.