ARENDAL: Etter avhør av vitner, samt funn på åstedet, er politiet i helgen blitt rimelig sikre på at ikke noe kriminelt har tilstøtt kvinnen. Men de venter med å konkludere med noe som helst før den foreløpige obduksjonsrapporten er klar.

— Kvinnen obduseres ved Rettsmedisinsk institutt i formiddag. Vi håper at den foreløpige obduksjonsrapporten er klar i ettermiddag, sier etterforskningsleder Jens Martin Reiersølmoen ved Arendal politistasjon til fvn.no mandag formiddag.

Døde på sykehuset

Han innrømmer at dødsfallet er merkelig.

— Vi kan ikke lukke døren helt for at det har skjedd noe kriminelt, sier Reiersølmoen.

Kvinnen ble funnet sterkt nedkjølt og forslått i et gulvteppe utenfor bopelen hennes fredag. Kroppstemperaturen hennes ble målt til 25 grader. Hun døde på Sørlandet sykehus i Arendal fredag kveld.

Politiets teori er at kvinnen falt ned trappen på utsiden av huset da hun var på vei hjem torsdag kveld. Hun hadde da vært på besøk hos husverten, og gikk derfra klokken 20. Det var huseieren som fant kvinnen bevisstløs inntullet i teppet dagen etter.

Beruset

Etter det fvn.no kjenner til, var kvinnen beruset da hun gikk fra huseieren.

Gulvteppet som 47-åringen hadde rundt seg, hørte til i leiligheten hennes. Om teppet lå utenfor da kvinnen falt, eller om hun har vært inne i bopelen og hentet det, kan ikke politiet svare på.

— Men det hele virker litt rart, erkjenner Reiersølmoen.

Etterforskningen er nå stort sett ferdig, i påvente av den foreløpige obuksjonsrapporten.

— Det gjenstår fortsatt noen få avhør av naboer og venner. Men vi venter nå på obduksjonsrapporten, sier Reiersølmoen.