— Steinar er helt fantastisk. Vi har Norges beste trener. Vi går for å rykke opp nå, sier Ohi Omoijuanfo, etter 2-2-kampen mot Follo.

Jerv så ut til å rakne når det virkelig gjaldt. Follo sjokkåpnet og ledet 0-2 til pause. Sandnes Ulf og Hødd slo henholdsvis Ranheim og Brann, og sendte dermed Jerv ned til syvendeplass. Omoijuanfos redusering tidlig i andre omgang så ut til å være til ingen nytte for Jerv.

Helt til 95 minutter sto på klokka. Glenn Andersen frelste Grimstad og satte inn 2-2 med hodet. Poenget var nok til å få Jerv opp på femteplass til slutt. Målet sendte også Follo ned i 2. divisjon og reddet plassen til Fredrikstad.

— Nå er jeg bare utrolig glad. Det er så mye lykke. Jeg er veldig stolt av gutta. Akkurat nå tenker jeg at dette er det sykeste jeg har opplevd. Det er det gøyeste jeg har vært med på. Det er helt fantastisk, jubler Jerv-trener Steinar Pedersen.

Assistent Andreas Jensen og hovedtrener Steinar Pedersen gikk bananas etter 2-2-målet og sluttsignalet fra dommer. Foto: Sondre Steen Holvik

Venter Hødd

I 2013 rykket Jerv opp fra 3. divisjon til 2. divisjon. I 2014 tok Pedersen over laget og sendte Jerv rett opp til 1. divisjon. Nå, høsten 2015, er Jerv fire kvalifiseringskamper unna eliteseriespill. Førstkommende søndag venter Hødd på bortebane.

— Alle i hele klubben jobber fantastisk. Vi har mange gode spillere og samspillet mellom Andreas Jensen (assistenttrener), gutta og meg fungerer strålende. Jobben til de frivillige og styret og alle andre er også glimrende, sier Pedersen.

Han delte æren også med publikum etter den dramatiske slutten.

— At det kommer nesten 2000 tilskuere på Levermyr en dag i november er strålende og utrolig morsomt. De skal ha en stor takk, sier Pedersen.

Ifølge styreleder Per Gunnar Topland jobber Steinar Pedersen med Jerv døgnet rundt. Fra klokka 12 til 20- 21 sitter han på sitt kontor på Levermyr.

— Det var en stor lettelse når Glenn scoret det målet. Dette var helt nydelig. Steinar og gutta fortjener virkelig dette, sier Topland.

Her feirer Jerv-spillerne det utrolig viktigte og avgjørende målet til Glenn Andersen. Foto: Sondre Steen Holvik

Spøkefull helt

Søndagens store Jerv-helt, Glenn Andersen, fleiper og sier at Pedersen ikke skal ha noe av æren for Jervs suksess.

— Han har ikke spilt noen ting. Steinar ser bare på oss løpe sokkene av oss, sier Andersen med et stort smil før han begrunner Jervs bragdsesong.

— Jeg er ikke overrasket. Vi har så mange gode spillere at vi kan slå alle. Å møte Hødd er en ypperlig mulighet nå, mener Andersen.

Det tror også keeper Øyvind Knutsen.

— Det er absolutt mulig å slå Hødd borte. Vi gjør det litt vanskelig for oss selv, men det var utrolig gøy at Glenn satte det målet. Samtidig hadde vi vært på tredjeplass om vi vant. Vi kjenner litt på det, sier Knutsen.

Lite feiring

Vinner Jerv søndagens kamp er neste oppgave søndag 15. november mot vinneren av Kristiansund og Ranheim. Vinner Kristiansund blir det bortekamp for Jerv. Hvis Ranheim vinner går kampen på Levermyr. Vinneren denne kampen møter nummer 14 fra eliteserien i en dobbeltkamp.

— Vi får ikke tid til så mye feiring, men vi skal samles. Samtidig har vi en ny, viktig uke foran oss og skal forberede oss godt inn mot kampen mot Hødd, sier Pedersen.

Aldri før har et lag gått fra 3. divisjon og rett opp til eliteserien på tre år.