— Vi er plassert midt i den haugen med lag der. Det kommer til å bli et rotterace, sier Jerv-trener Steinar Pedersen til Fædrelandsvennen.

Det sies om 1. divisjon at det er en liga hvor alle kan slå alle. Vel, det ser ikke ut til å være langt unna sannheten.

Etter 13 spilte serierunder er det kun Sogndal som har klart å sikre seg en luke. Resten ligger godt samlet fra 2. plass og helt ned til 10. plass.

Ned fire plasser

For hør nemlig her: Sandnes Ulf er nest best per nå, med sine 21 poeng. Bryne er nummer ni med 19 poeng. To poeng skiller altså åtte lag. I tillegg ligger Strømmen poenget bak der igjen.

Slik ser tabellen ut etter 13 spilte kamper. Jerv er nummer åtte med 19 poeng. Foto: Skjermdump Altomfotball.no

Faktisk er det så jevnt at Åsanes sene utligningsmål søndag sendte Jerv ned fra det som ville vært en fjerdeplass med seier, til en åttendeplass. — Vi vet det blir viktigere og viktigere å ta trepoengere, sier Steinar Pedersen, som syntes det var bittert å miste to poeng på overtid mot Åsane søndag.

Skal Jerv henge med sammen med resten av lagene rundt må det scores mål. Mot Åsane måtte det straffer til for å få hull på byllen. Flere ganger ropte Pedersen til spissene sine, blant annet med klar melding om å «være der det skjer».

Møter serielederen

— I innleggssituasjoner er det enkelt å bli stående bak, og håpe at ballen detter ned der. I stedet må man være der det skjer, sier Pedersen, som tror det er små justeringer som skal til.

I kveld venter Sogndal på bortebane. Laget som knuste Brann 4-0 i Bergen i helga, og leder serien med 11 poeng. Så venter Fredrikstad og Bærum før sommerferien.

— Vi er fullt klart over at vi må ta poeng i hver kamp for å være med. Det hadde vært mer behagelig å være i en situasjon hvor man kan senke skuldrene og vite at man har en luke, men vi har gjort det veldig bra, og skal fortsette med det, sier Jerv-spiss Ohi Omoijuanfo til Fædrelandsvennen.

Keeper Knutsen får skryt

Spørsmålet er nå om Jervs målsetting er endret. Med to poeng opp til 2. plass er det ikke unaturlig å snakke Jerv inn i kamp om en av de fire kvalifiseringsplassene, som gir muligheten til å spille om opprykk.

Steinar Pedersen sier at ingenting er endret der.

— Vi reiser til Sogndal for å vinne, er kristiansanderens korte svar, mens han gliser godt.

- Målet er vel fortsatt å etablere oss i 1. divisjon. Selv om vi mistet to poeng mot Åsane, er vi fortsatt med der oppe, sier Omoijuanfo.

En som har vist stigende form utover sesongen er keeper Øyvind Knutsen. I helga viste han at han mye å by på som keeper på dette nivået, og får skryt av sjefen for utviklingen han har vist.

— Jeg synes vi er i en spennende utfordrerposisjon. Det er selvfølgelig deilig å gjøre det bra. Jeg føler det har gått relativt bra for min egen del. Jeg har fått stått mye, sier Knutsen.

Du kan følge Sogndal-Jerv fra klokka 18.00 og chatte med vår reporter på fvn.no