VENNESLA: – Jeg har lyst til å være med videre. Om jeg blir valgt er en annen ting. Først må valgkomiteen si sitt, og deretter velgerne, sier Nils Olav Larsen (KrF).

Da Fædrelandsvennen ringte mandag formiddag, var han på YX Vikeland. Pumpeprisen på 17,99 kroner for diesel lokket ordføreren ned for å fylle opp tanken på sin egen bursdag.

– Nå for tida må man jo fylle mens pumpeprisen er så lav som mulig, bemerker han.

– Håper de spør

Søndag varslet Kristiansand-ordfører Jan Oddvar Skisland at han ikke tar gjenvalg som ordfører ved lokalvalget høsten 2023.

– Jeg og Jan Oddvar er jo like gamle, men jeg har ikke vært like lenge i politikken som han. Jeg synes dette har vært veldig spennende. Jeg har ikke snakket med valgkomiteen, men jeg håper de kommer med spørsmålet, sier Larsen.

– Det er valgkomiteen som må ta initiativet, legger han til.

Kristiansand-ordfører Jan Oddvar Skisland (til venstre) gir seg etter lokalvalget i 2023. Vennesla-ordfører Nils Olav Larsen håper han får tillitt fire nye år. Foto: Jacob J. Buchard

– Som født til rollen

Valgkomiteen i Vennesla KrF ledes av Daniel Bakken.

– Vi har ikke hatt noen møter om dette ennå, så det kan jeg egentlig ikke uttale meg om. Det må vi ta når den tid kommer, sier han.

– Hva synes du om jobben Larsen har gjort som ordfører i Vennesla de siste årene?

– Jeg synes han er som født til å ha den rollen. Han er helt topp. Det er min personlige mening. Men vi er en komité, så dette må vi komme tilbake til, svarer Bakken.

– Gull

Larsen og KrF styrer denne fireårsperioden sammen med Senterpartiet. På spørsmål om hva som har vært høydepunktene, svarer han slik:

– Mye av det vi har fått gjennom reguleringsteknisk betyr mye for bygda. Vi tenker som ei grønn, urban bygd. Som anleggsmann er det gull å se at det nå er sju-åtte heisekraner som står i bygda og jobber, sier Larsen.

Denne perioden ble det vedtatt å legge ned to skoler – Hunsfoss og Samkom – og utvide barneskolen Vennesla skole. De har også vunnet kampen om byggfag, som startes opp ved Vennesla videregående skole til høsten.

– Skolesaken var veldig spesiell, men jeg mener vi fant ei løsning. Nå håper jeg vi kan få en stor fabrikk på Dueheia i løpet av neste fireårsperiode, sier Larsen.