AGDER/OSLO: — At vi føler oss frustrerte, kan jeg skrive under på, sier Vennesla-ordfører Torhild Bransdal (KrF).

Hun er sammen med flere av sine kolleger lite imponert over de lokale representantene på Løvebakken. Ordførerne mener de ti egdene i Oslo gjør svært lite for å hjelpe til med lokale saker. Og at stortingsrepresentantene fremstår som kranglete.

— Det var veldig pinlig at de ikke en gang klarte å bli enige om hvem som skulle bli leder av Agderbenken. Hva skal de da kunne bli enige om? spør Bransdal.

- IKKE PEILING.

Flere ordførere gir uttrykk for at de savner Jon Lilletuns kontakter i maktapparatet. Men Bransdal understreker at dette ikke handler om partipolitikk. Vennesla-ordføreren mener representantene for alle partier på Agderbenken burde være mye flinkere til å ta kontakt med de fremste folkevalgte i kommunene.

— Jeg er også blant dem som synes Agderbenken er usynlig. En del enkeltutspill vitner om at de ikke har peiling på hva som skjer her nede, for eksempel når det gjelder kommuneøkonomien, sier Bransdal.

Hun mener ordførerne har et medansvar for å gjøre stortingsrepresentantene gode. Men er svært misfornøyd med situasjonen i dag. Og legger til at dette er tema når hun treffer sine ordfører-kolleger.

— Det er ingen hemmelighet at vi snakker om dette når vi møtes.

Noe som også bekreftes av kristiansandsordfører Jan Oddvar Skisland (KrF).

— Dette er en sentral problemstilling som vi må være ærlige på. Hvis ikke situasjonen bedres, vil landsdelen kunne komme dårligere ut på en del tildelinger fra sentralt hold, mener Skisland.

Han sier han har forsøkt å bruke politikerne på Agderbenken for å få gehør for viktige kristiansandssaker.

— Men det er nok et forbedringspotensial her. Vi skulle veldig gjerne hatt mer gjennomslag, sier Skisland.

- HELT TRAGISK.

Ordfører i Lillesand, Arne Thomassen (H), legger heller ikke fingrene i mellom.

— De prioriterer ikke å holde kontakt med oss. Denne perioden har jeg ikke fått én henvendelse fra noen på Agderbenken. Det synes jeg er for dårlig, sier han.

Songdalen-ordfører Johnny Greibesland (Sp) savner også mer kontakt med politikerne i Oslo. Han er dessuten svært kritisk til enkelte uttalelser.

— Flere utspill fra Peter Gitmark har vær helt tragiske, blant annet om bedre Vågsbygdvei. Skal vi oppnå noe, må vi opptre samlet. Og ikke komme med ødeleggende soloutspill, sier Greibesland.

Eli Løite (H) i Søgne og Torill Rolstad Larsen (Ap) i Arendal er på sin side fornøyd med samarbeidet med egne partikolleger på Agderbenken.

— De andre har jeg i grunnen ikke hatt så mye behov for kontakt med, sier Løite.

FAKTA

Agderbenken

Aust-Agder: Freddy de Ruiter (Ap), Inger Løite (Ap), Torbjørn Andersen (Frp) og Åse Gunhild Woie Duesund (KrF).

Vest-Agder: Henning Skumsvoll (Frp), Åse Schmidt (Frp), Peter Gitmark (H), Dagrun Eriksen (KrF) og Anne Margrethe Larsen (V)