KRISTIANSAND: — Dette handler om at det foregår en aktivitet på internett hvor noen mener at en gruppe mennesker ikke er like mye verdt som andre, og når man ser noe som dette så har vi alle en plikt til å reagere - uansett om vi er politikere eller ikke, sier Eva Kvelland (V).

Les også: – I overkant sleipt av Eva Kvelland (V)

Mandag skrev Fædrelandsvennen at Kvelland reagerte sterkt på at Frps Steinar Bergstøl Andersen har vært aktiv på en hatgruppe mot tiggere på Facbook. På gruppen ”Få tiggerne vekk fra Kristiansand” oppfordres det til å skyte tiggerne. De omtales som rotter og skadedyr.

— Dette handler ikke om Steinar Andersen og Frp. Det handler om verdigheten til en gruppe mennesker. Jeg er ikke interessert i å snakke mer om Frp, for dette handler ikke om dem, opplyser Kvelland.

Over 2000 mennesker har meldt seg inn i den omtalte Facebook-gruppen. Kvelland er ikke overrasket over antallet.

— Jeg er ikke overrasket over at det er mange medlemmer av gruppen, for dette er en gruppe som er laget for en helt grei sak. Det er ingen som angriper noen for å være mot tigging i Kristiansand, sier hun og føyer til:

— Det jeg derimot reagerer på er at gruppa nå har endt opp med å bli en trusselgruppe som reduserer mennesker til verdiløse skadedyr. Da handler det om noe annet. Dette handler ikke lengre om tigging, men om hvordan en ser på og omtaler en spesiell gruppe mennesker, forklarer hun.