VÅR HERRE GREP INN: Denne garasjen langs Rosselandsvegen var ulovlig oppført. Eieren Anstein Birkeland, fikk pålegg om å rive garasjen. I jula fikk han hjelp.

SONGDALEN: – Vår Herre var den billigste til å rive, så jeg valgte Han, forklarer garasjeeieren til Budstikka i Søgne og Songdalen når avisen spør om det er han eller uværet i jula som tok knekken på det omstridte bygget.

Vår Herre var den billigste til å rive, så jeg valgte Han

I følge avisen kan Vår Herre dette med riving:

"Den mye omtalte garasjen på Rosseland i Songdalen er nå nærmest pinneved", skriver Budstikka.

Fikk dagbøter

Anstein Birkeland hadde fått pålegg fra Songdalen kommune om å rive garasjen, som var ulovlig oppført. Han er ilagt en tvangsmulkt på 50.000 kroner samt 1000 kroner i dagbøter fra 31. oktober til garasjen ble revet.Til Budstikka sier Birkeland at han etter nyttår vil gå i dialog med kommunen om det videre arbeidet med garasjen.

Ingen kommunal tilgivelse

Men han kan ikke regne med verken tilgivelse eller nåde der:

— Det holder ikke at bygget er revet av snøen. Dagbøtene stopper ikke før plankerestene er borte, sier Arne Kjell Brunes, avdelingsleder ressurs- og arealforvaltning i Songdalen kommune.

Han sier opplysningene om at bygget er pinneved, er nye for kommunen.

— Vi få ta en befaring på området og se hvordan det står til. Men det er svært alvorlig hvis bygget har vært så dårlig at det har gitt etter for snø. Vi får være glad for at ingen er blitt skadet, sier Brunes.

Alvorlig sak

Historien om garasjen til Birkeland strekker seg tre år tilbake i tid. Maskinentreprenøren søkte da om å oppføre en større garasje på sin eiendom langs Rosselandsvegen, for å ha et sted å plassere anleggsmaskinene sine. Søknaden ble avslått av kommunen.

I sommer oppdaget så planavdelingen at det foregikk byggearbeid på stedet. De nedla byggeforbud, og har også anmeldt forholdet. I september kom politiet og tok verktøyet fra Birkeland, som siden da har respektert byggeforbudet.

Til Fædrelandsvennen avviste Birkeland i høst at riving var noe alternativ:

- Nei, mitt utgangspunkt er at vi må finne en løsning. Å rive er ikke aktuelt, det ville være aldeles utrolig utrivelig, fastslo Birkeland i oktober.