KRISTIANSAND: — Det er fortsatt noe uklart hvor mange som var innblandet i slagsmålet, sier politioverbetjent Geir Hansen i Agder politidistrikt til fvn.no.

To menn ble fraktet til Sørlandet sykehus Kristiansand, hvor de ble operert for stikkskader søndag morgen. Den ene skal ha blitt påført ett eller flere knivstikk i ryggregionen og den andre har stikkskader i den ene hånda.

Ytterlige to menn ble kjørt til legevakten med lettere skader, også disse to med stikkskader.

En 20 år gammel mann med somalisk bakgrunn og en 18-åring med kosovo-albansk bakgrunn anses som å være hovedmennene i saken. Det er disse to mennene som er påført de alvorligste skadene.

— De to anses som siktet i saken. En tredje person med norsk bakgrunn er pågrepet og satt i arresten, sier Hansen.

Politet har nå løslatt 20-åringen etter å ha gjennomført avhør av mannen.

— 20-åringen ble i kveld dimittert fra sykehuset. Han er fri til å reise hjem, og han skal over helgen til Oslo for å operere, sier Hansen.

18-åringen vil bli lagt i arresten når han blir utskrevet fra sykehuset opplyser politiet.

— Men det gjenstår ennå en del av etterforskningsarbeidet, sier Hansen.

Oppsøkte bolig

Bakgrunn for knivstikkingene er trolig et slagsmål på et serveringssted i Vestre Strandgate i Kristiansand sentrum tidligere på natten. I dette slagsmålet skal 20-åringen ha blitt påført mindre skader som han selv reiste til legevakten for å få behandlet.

— Etter å ha bli behandlet på legevakten reiste 20-åringen sammen med flere andre til en adresse i Setesdalsveien hvor den 18 år gamle mannen befant seg, sier politioverbetjent Geir Hansen i Agder politidistrikt.

Der skal de ha knust flere ruter på boligen. 18-åringen skal da ha kommet ut sammen med sine venner og konfronterte den andre gjengen.

— Selve hendelsesforløpet på utsiden av denne boligen er vi usikre på, men det blir brukt kniv i slagsmålet som følger, sier Hansen.

Det var naboer som tilkalte politiet like etter klokka 4.30 natt til søndag.

Vakthold

Da politiet kom til Setesdalsveien var slagsmålet over.

— 18-åringen ble funnet inne i boligen på den aktuelle adressen. 20-åringen hadde forlatt stedet, men ble pågrepet kort tid etterpå, sier Hansen.

Politiet har hele søndag hatt vakthold på Sørlandet sykehus Kristiansand.

— Vi har en politivakt der i tilfelle det skjer noe mer i etterkant, sier operasjonsleder Ove Austenaa i Agder politidistrikt til fvn.no.