Foto: Tore-André Baardsen

KRISTIANSAND: Guttene ble pågrepet av politiet tirsdag kveld, og sitter nå varetektsfengslet ved Kristiansand politistasjon. Alle fire har innrømmet å ha slått ned og overfalt 18 år gamle Håvard Kjelsaas nær utestedet Havana natt til søndag. Lillesand-mannen måtte sy 46 sting i ansiktet etter den brutale voldsepisoden mellom klokken 00.25 og 00.40. — Alle fire har erkjent legemsbeskadigelse. De har utført straffbare handlinger før. Den ene av dem har flere voldsdommer på seg, sier leder av personavsnittet ved Kristiansand politistasjon, Oddbjørn Lunde, til fvn.no.

Fire voldsepisoder

Guttene, som er av norsk opprinnelse, er også siktet for et annet overfall i Tollbodgata i det samme tidsrommet. En ung mann ble slått ned og ranet, og ifølge politiet har alle fire også erkjent dette forholdet.

En jente ble også pågrepet av politiet. Hun er siktet for å ha avgitt falsk forklaring.

To av de fire har i politiavhør i tillegg forklart at de har utført vold i ytterligere to tilfeller. Politiet har bare fått inn to anmeldelser, og kjenner derfor ikke til episodene gutten har forklart seg om. I det ene tilfellet skal det ha vært snakk om tre personer som ble overfalt, i det andre tror politiet det dreier seg om to til tre personer.

Etterlyser tips

Politiet etterlyser derfor flere personer som kan ha blitt ofre for ungdomsgjengen.

— Hvis det er folk som har opplysninger, eller er blitt utsatt for vold i nedre del av Tollbodgata i tidsrommet mellom klokken 00.30 og 01.30 natt til søndag, i nærheten av havneområdet, ønsker vi å komme i kontakt med dem, sier Lunde.

Håvard Kjelsaas i Lillesand er glad for at voldsgjengen nå er tatt. Se video fra TV Sør her.

— Jeg håper de får en straff som svir, sier han.

Har du tips kan du kontakte politiet på 02800.