— I dag er jeg flau overfor publikum. I dag møter det opp rekordmange, og at ikke vi blir trigget av det og gir alt, forstår jeg bare ikke. I stedet blir spillerne helt paralyserte, sier Gunnar Pettersen.

Hele 1852 tilskuere hadde møtt opp i Aquarama for å se laget som hadde tre strake serieseirer — og som søndag kveld skulle vise at de også kunne matche laget som har et godt grep om sølvmedaljen. Men det viste seg tidlig at det var vel optimistisk. Glassverket kjørte på fra start, og det var i realiten aldri spennende.På det meste ledet Glassverket med 12 mål.

- Du må be spillerne om en forklaring

Fædrelandsvennen møtte Pettersen i garderoben minutter etter kampen. Der gikk han hvileløst fram og tilbake under intervjuet.

Noen god forklaring på kollapsen hadde han ikke.

— En forklaring må du nesten spørre spillerne om. Her kommer vi fra fem kamper hvor vi har spilt mesterlig, og så leverer vi en så pinlig affære, sier Pettersen oppgitt.

Kampen minnet på mange måter om bortemøtet i høst, da Glassverket vant hele 25-14 i Drammen. Søndag ble ikke sluttresultatet så ille etter at hjemmelaget fikk pynte litt på resultatet i sluttminuttene.

- Dårlig treningsuke

— Det kan godt hende at Glassverket er et lag som ikke står så godt til oss. Men de spiller med et 6-0-forsvar med de samme rommene som vi andre ganger har vært flinke til å bruke. Men vi har hatt en dårlig treningsuke med mange fravær av ulike årsaker. Mulig det kan være en forklaring. Men jeg synes det er rart at et helt lag skal dette sammen av den grunn, sukker 59-åringen, og legger til:

— Vi er ikke i nærheten på én spillerplass. Slik sett skulle det mye til for å slå dem. De har for eksempel tre skytter, vi har ingen. Vi har ingen som kan skyte i mål fra 10 meter.

Men det hadde altså Glassverket. Veronica Kristiansen ble kampens toppscorer med åtte mål, mens Jeanett Kristiansen scoret seks mål. Kantspiller Thorey Rosa Stefansdottir ble Vipers toppscorer med fem mål.

- Kort og godt elendig

Annette Jensen, som har hevet seg kraftig etter jul, og scoret en rekke mål, scoret bare ett søndag. Og det kom fra straffemerket.

— I dag fungerte slett ikke skuddene, sukker Jensen.

— Har du noen forklaring?

— De kommer utrolig godt forberedt, og står kjempegodt i forsvar mens vi vil for mye.

— Dette var kort og godt elendig. Også vi som har spilt så bra i det siste. Jeg har ingen forklaring, det fungerte bare ikke, sukket Jessy Kramer.

Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen var selvsagt strålende fornøyd med kampen.

— Vi hadde forberedt oss godt, og var ikke overrasket over noe av det Vipers kom med. Vi var klar over de tre formasjonene deres, og tok rotta på dem i duellspillet, sier Gabrielsen.