KRISTIANSAND: — Det er 30.000 abonnenter uten internett og enkelte kunder som er uten mobil i Agder og i Telemark, opplyser pressekontakt ved Telenor, Per Aril Melingen til fvn.no onsdag morgen.

Årsaken er et fibernettbrudd, en fellesfeil som gjør at kunder i Kristiansand, Mandal, Vennesla, Farsund, Lindesnes nå er uten internett.

Feilen ble oppdaget klokken 07.30 i dag tidlig, og det arbeides nå med å feilrette problemet.

Årsaken til bruddet på fiberkabelen er et jordras på Birkeland.

Raset av et ti meter bredt jorde på Birkeland resulterte i at 30.000 brukere nå er uten nett etter at en fiberkabel ble revet i to. Mangelen på internetttilgang rammer svært mange bedrifter på Sørlandet.

I tillegg til fibernettbruddet, har det oppstått en kortfeil i en av Telenors sentraler i Tønsberg. Det gjør det vanskelig å rute om nettverksbruddet som har oppstått, opplyser Melingen og legger til at det arbeides nå med å lokalisere og feilrette problemet.

- Maks uheldige

— Vi har vært maks uheldige, slik at det har brutt to steder. Vi har sett på reserveløsninger, men det er vanskelig for oss å gjennomføre dem slik det er nå.

Per nå er det umulig for Telenor å si noe om når nettverket er oppe å går igjen som normalt.

— Vi må først finne den andre stumpen igjen i jordraset, forklarer Melingen.

Politiet vurderer også å stenge av rasområdet for å sikre det. Det vil føre til at mannskapet fra Telenor også må trekke seg ut av området, noe som vil utsette arbeidet med å rette feilen.

— Analyse pågår, så det er ikke estimert noe rettetid på det. Det kan ta en time, eller det kan ta lengre tid, men det jobbes med saken, opplyser en operatør ved Telenor til fvn.no tidligere i dag.

— Finner man den kabelstumpen kan det være gjort i løpet av kvelden, forteller Melingen.