Odd Grønberg (Arkivfoto)

KRISTIANSAND: — Vi kjører det vi kan, slik at vi tar igjen et kvarter per tur, kanskje. Og så er det noen minutter å ta inn på snuoperasjonen, sier linjedirektør Odd Grønberg i Color Line, til fvn.no. - I rute tirsdag morgen

Da været gjorde det umulig å gå inn i Hirtshals har Superspeed måtte seile til Fredrikshavn fredag. Det betydde nærmere halvannen time i ekstra kjørertid hver vei for Superspeed. I tillegg gikk det senere med av- og pålessing da det kun er én påkjøringsrampe i Fredrikshavn.

— Til sammen blir det fem timer forsinkelse, som vi ikke får kjørt inn før tirsdag morgen. Da skal båten gå etter rutetiden klokken åtte, sier Grønberg.

Fem timers venting

Familien Klippenberg var en av dem som måtte vente på havna i Kristiansand.

— Vi har vært her siden klokken halv 4, og det er lenge å vente når man i tillegg reiser med småbarn, sier Jarle Klippenberg fra Hauge i Dalane til fvn.no.

Han forteller at de reiser sammen med en annen barnefamilie til feriestedet Skallerup klit i Danmark. På grunn av forsinkelsen har de i mellomtiden oppholdt seg i sentrum for å få tiden til å gå.

Har ansatt ringekorps

  • De som har ventet lenge har fått mat på McDonalds på Color Lines regning. Nå har vi satt i gang et ringekorps som skal varsle folk på de forskjellige seilingene, slik at vi unngår at folk kommer ned her for tidlig de neste dagene. I tillegg ber vi folk sjekke våre nettsider, sier Grønberg.

For familien Klippenberg ble det en del venting fredag kveld.

Ødelegger ikke ferien

  • Det ble sagt at vi måtte komme ned igjen på kaia klokken syv, men båten var fremdeles ikke kommet. Det er dumt at det blir så sent når vi kommer frem, forteller Klippenberg.

Han lar likevel ikke forsinkelsen ødelegge ferien.

— Vi har god tid, men lille Elias skulle gjerne ha sovet, sier småbarnsfaren.

Hjelpehavn i Fredrikshavn

Grønberg forteller at folk har vært forståelsesfulle.

— Det har jo vært mye om været i media. Mange har trodd vi måtte kansellere, men det har vi heldigvis unngått, da vi har fått til en hjelpehavn med en pir som passer Superspeed i Fredrikshavn.

Grønberg sier folk må regne med en forsinkelse på mellom tre og fem timer frem til tirsdag.