KRISTIANSAND: Color Line er opptil tre timer forsinket på sine avganger fra Hirtshals med Superspeed.

— Grunnet dårlige værforhold og stor sjø har vi vært nødt til å utsette våre avganger, sier linjedirektør i Color Line, Odd Grønberg, til fvn.no.

Det betyr at passasjerer som skulle reist fra Hirtshals er nødt til å kjøre over til Frederikshavn og ta båten derfra. Derfra går både Superspeed 1 og Superspeed 2 til henholdsvis Kristiansand og Larvik.

  • Båten er i ferd med å gå ut fra Frederikshavn nå hvert øyeblikk, opplyser Grønberg om Kristiansands-ferja omkring klokken 14.30. Avgangen skulle gått fra Hirtshals klokken 12.15 med ankomst i Kristiansand 15.30. Nå er ikke ferja til kai i Kristiansand før klokken 20, blir det anslått på Color Lines nettside.

— Turen vil ta lengre tid fra Frederikshavn enn fra Hirtshals, så vi ligger minst 3 timer etter skjema. Dette tidsskjemaet vil nok endre seg underveis, og det letteste er å følge med på nettsiden vår der vi fortløpende oppdaterer nye tider for avgang og ankomst, opplyser Grønberg.

Så langt er det fåtallet av passasjerene som har uttrykt frustrasjon over forsinkelsene, ifølge Grønberg.

— Erfaringsmessig opplever vi at folk skjønner konsekvensene av dårlig vær, og at de tar det bra. Tidligere har vi vært nødt til å kansellere våre avganger dersom været har vært så dårlig, mens nå har vi muligheten til å bruke Frederikshavn som en nødløsning. Frederikshavn ligger på østkysten, et stykke nedover Skagen, og dermed i le for vestavinden som i dag har skapt problemer for oss.

Hold deg oppdatert om forsinkelsene her.