KRISTIANSAND: I en pressemelding torsdag kveld skriver Vipers:

«Henvendelsen fra Katrine Lunde kom på et uheldig tidspunkt for Klubben. Vi er midt i oppkjøringen til ny sesong, og uten mulighet til å finne en erstatter på dette tidspunktet. Klubben har sportslige ambisjoner, og sammen med våre forpliktelser overfor både publikum, samarbeidspartnere og hele håndball-Norge har vi avslått henvendelsen til Katrine Lunde, skriver Vipers, og legger til:

– Saken har selvfølgelig stor medieinteresse. Klubben og treneren beklager at vi i våre svar til media har gjort Nikola Trajkovic urett med å spekulere i hans kontraktstilbud med russisk klubb, skriver daglig leder Per Geir Løvstad.

Fædrelandsvennen skrev i dag at Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad var klar på at Vipers ønsket å beholde Lunde, som har to år igjen av sin Vipers-kontrakt.

Da han møtte TV 2 etter kampen mot Follo onsdag, antydet Gjekstad at den russiske klubben har Lunde som sin førsteprioritet, heller enn samboerens.

Nå beklager Vipers dette.

Torsdag kveld stiller Fædrelandsvennen følgende spørsmål til daglig leder Per Geir Løvstad.

Har dere fått reaksjoner på at dere ikke vil la Lunde gå?

– Vi har møtt stor forståelse fra de vi forholder oss til, supportere, partnere og andre.

Hva med fra folk flest?

– Ingen har uttrykt til meg at hun bør får gå.

Forstår dere at folk reagerer?

– Dette er en en vanskelig sak, spesielt fra Katrines side - hun vil følge familien. Men hun er med i troppen. Hun er en viktig person, som vi er glade i. Så ser vi at hennes interesser, står opp mot klubbens interesser, sier Løvstad.