— Jeg skulle ønske Viggo Kristiansen ikke hadde mulighet for å få permisjon, sier Klara Sløgedal til Fædrelandsvennen.

Hun er mor til Lena Sløgedal Paulsen (10), som sammen med venninnen Stine Sofie Sørstrønen (8), ble drept iBaneheiai Kristiansand 19. mai 2000.

Tirsdag skrev NRK Sørlandet at Viggo Kristiansen var ute på sin første permisjon 2. august. Han ble dømt til 21. års forvaring i saken, og soner på Ila fengsel og forvaringsanstalt i Bærum.

Fikk brev

Klara Sløgedal sier hun fikk brev fra Kriminalomsorgen 23. juli om at det var vedtatt at Kristiansen skulle få permisjon. Vedtaket var fattet etter uttalelse fra fengselet.

I brevet står det at permisjonen varer fra klokken 14.30 til 19.30, at Kristiansen skal oppholde seg i Sandvika i Bærum, og ikke på noen måte oppsøke eller kontakte etterlatte etter fornærmede i straffesaken.— Jeg ble bekymret da jeg fikk dette brevet. Jeg vil tro det kan være fare for gjentakelse etter det som ble sagt i rettssaken. Jeg tror ikke det er spesielt trygt å sende ham ut, sier Sløgedal.

- Engstelig

— Etter det jeg fikk inntrykk av har jeg ikke særlig tro på at han har et veldig stort forbedringspotensial, sier hun.

Meddømte Jan Helge Andersen har flere ganger vært på permisjon i Kristiansand. Klara Sløgedal har bedt om å bli varslet før dette skjer.— Jeg blir aldri vant til at de skal vandre ute i frihet, og er engstelig for å møte dem, sier hun.