SØGNE: — Ruffen var så snill som et lam, han gjorde aldri en flue fortred. Ungene kan ikke forstå det som er skjedd, sier Arvid Ramsland.

Første juledag fant han familiens kjæledyr drept og delvis oppspist i skogen hjemme i Søgne. Da hadde hunden vært sporløst borte siden like før jul.

Jaktet rådyr Torsdag den 21. desember tok Arvid med seg dreveren Ruffen, på rådyrjakt.

— Vi har jaktet sammen i alle år. Ruffen har vært så trofast, han har aldri blitt borte for meg før.

— Torsdag var vi sammen på jakt på Kleivset i Søgne. Vi satt på toppen av heia og kikket utover. Det var ikke spor av rådyr, så jeg slapp ham løs og ville la ham løpe fra seg før vi dro hjem. Han kom aldri tilbake, det var det siste jeg så til ham, sier hundeeieren.

Halvveis oppspist - Jeg dro tilbake for å lete både fredag og lørdag, men så ikke spor av Ruffen. Første juledag dro jeg ut tidlig, mens det var lyst, og på heia der vi hadde sittet, fant jeg restene av hunden. Et fryktelig syn, sier Ramsland.

Halvveis tildekket av eikeløv og mose lå Ruffen. Eieren skimtet såvidt refleksbåndet hunden hadde rundt halsen.

— Ryggen er knukket tvers over og store deler av kroppen er spist opp. Magesekken er borte, og det er kloremerker på ribbeina. Noen har spist helt fra bak- til frambeina, forteller Ramsland.

- Det må være ulv Han er overbevist om at det er en ulv som har vært på ferde.

— Jeg har snakket med en kamerat av meg som har god greie på sånt, og han sier at det må være ett av tre rovdyr: Ørn, gaupe eller ulv. Jeg tror hverken en ørn eller en gaupe ville prøve seg på en fjorten kilo tung hund. Det må være en ulv, mener Ramsland.

Tirsdag kommer rovdyrkontakten for å hente dyret. Da håper Ramsland på å få visshet i hva som har skjedd med hunden.

— Jeg ser for meg at Ruffen har kommet på sporet av dyret, og at det har overrasket ham. Han har fått seg et skikkelig slag over ryggen, og sannsynligvis blitt lammet.

Forsiktig og klok Han utelukker samtidig at hunden har forulykket seg selv, for deretter å bli funnet og spist av et rovdyr.

— Han var en gammel bikkje på ti år, og han kjente landskapet. Han var forsiktig og klok og ville aldri begitt seg ut på en skrent eller gjort noe annet farlig. Noen har tatt ham av dage, sier Arvid Ramsland.

Barna sørger Det bestialske funnet har gått hardt inn på hele familien, og det er lite juleglede å spore i familiens hjem i Søgne.

— Det er veldig trist. Spesielt å finne hunden så ille tilredt, det var ikke noe greit. Det er verst for barna, de tar det hardt, sier Ramsland.

Har noen sett ulven? Nå håper han at andre skal bli oppmerksomme på at det kan være ulv på ferde i Søgne. Og ber om at dem som eventuelt har gjort observasjoner som kan tyde på ulv tar kontakt med rovdyrkontakten.

— Dette må vi finne ut av på en eller annen måte. Slike dyr kan ikke gå løse, mener Ramsland.