KRISTIANSAND : — Bakgrunnen for episoden skal ha handlet om en tullete krangel, opplyser Oddbjørn Lunde, leder av personavsnittet ved Kristiansand politistasjon.

Det var klokken 02.18 natt til 1. nyttårsdag at politiet fikk melding om mulig knivstikking utenfor moskeen i Festningsgata. En gjerningsmann ble funnet etter noe leting. Han og en medsiktet ble brakt til arresten ved Kristiansand politistasjon.Den fornærmede 19-åringen ble tatt med til legevakt for sjekk. Det ble raskt konkludert med at mannen ikke var knivstukket, men det ble funnet en form for skrapemerke i mageregionen. Denne var på noen få centimeter.

— Det er helt uvisst hva som har avsatt merket. Politiet har konkludert med at det er ingen skader etter hendelsen, sier Lunde til Fædrelandsvennen.

De to siktede er løslatt etter avhør. Lunde avhørte en av de siktede. Det er blitt opplyst at hendelsen skjedde i forbindelse med en privat nyttårsfest i en bolig i Festningsgata.

— Den fornærmede 19-åringen har anmeldt episoden. Hva som skjer videre er opp til jurist å avgjøre, sier Lunde.

Ifølge Lunde var det noen vitner til episoden.

— Det var folk der da det skjedde. Noen har sett deler av hendelsen, sier Lunde.

Politiet opplyste til Fædrelandsvennen 1. nyttårsdag at det ble funnet en kniv med ti centimeter blad i forbindelse med hendelsen.

14 minutter før politiet ble varslet om knivepisoden, ringte en mann politiet og fortalte at "det kom til å skje noe stort" utenfor moskeen. Mannen opplyste at han hadde sett en kniv. Politiet var på stedet like etter. Da var det helt rolig.