KRISTIANSAND: Det var klokken 02.18 natt til 1. nyttårsdag at politiet ble varslet om knivstikking utenfor moskebygningen i Kvadraturen. Politiet sendte flere patruljer til stedet da meldingen tikket inn.

Stakk av

— Da politiet kom til stedet ble det opplyst at gjerningsmannen skulle ha forsvunnet i retning mot Elvegata. Han ble etter hvert pågrepet, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Hans Petter Osaland, til fvn.no.

En 19-åring ble brakt til legevakten i Kristiansand for sjekk. Det ble ikke påvist alvorlige skader. Kun rift.

— Ting tyder på at det har vært mer trusler og vifting med kniv. Det ble funnet noen merker i mageregionen , opplyser Osaland.

Fant kniv

Politiet har trolig funnet våpenet som ble brukt. En kniv med 10 centimer er beslaglagt.

To menn på 18 og 19 år er siktet i saken, begge av utenlandsk opprinnelse. De to ble i natt satt i arresten ved Kristiansand politistasjon. De blir avhørt i løpet av dagen.

En av mennene er utenbys fra og har opplyst til politiet at han skal ta et fly søndag ettermiddag. Den fornærmede 19-åringen er i Forsvaret og skulle etter planen nordover.

— De involverte vil bli avhørt i løpet av dagen, opplyser Osaland.

Varslet "noe stort"

14 minutter før politiet ble varslet om knivepisoden, ringte en mann politiet og fortalte at "det kom til å skje noe stort" utenfor moskeen.

— Mannen opplyste at han hadde sett en kniv, men meldingen virket veldig overdrevet. For da politiet kom til stedet, var det kun fire personer utenfor og alt gikk rolig for seg, sier Osaland.

Det er usikkert om det er den samme personen som varslet politiet om begge forholdene.

Hendelsen hadde ingen tilknytning til moskeen.