– Vi har fått beskjed om at det ikke er noen endringer i Olsens tilstand, og at han ikke er vekket opp fra kunstig koma ennå, sier president i det norske båtforbundet, Frode Sundsdal.

Han forteller at familien nå er nede i Gabon og at båtteamet nå har reist hjemover.

– Jeg vil ikke kommentere noe mer før vi får noen flere oppdateringer om endringer, av hensyn til familien, sier Sundsdal.

Vil oppdateres mandag

VG nett melder at om at Olsen muligens vil vekkes opp fra kunstig koma mandag.

Kritisk, men stabil

Kurt Åge Olsen er fremdeles i koma etter båtulykken i Gabon fredag. Foto: Tordis Ødbehr (Arkivfoto)

Throttleman Kurt Åge Olsen fra Arendal ble fredag fraktet til Omar Bongo Ondimba Military Hospital i Gabon, med kritiske skader etter en ulykke under andre runde i VM Class 1. Føreren av båten, engelskmannen William Nocker, omkom i ulykken.Båten ble snudd på hodet og ble påført store skader etter å ha truffet noen bølger.

Vanskelig situasjon

Arendalitten har flere brudd på ribbein og skulderblad, ifølge sykehuset. Olsen ligger i kunstig koma og får pusteassistanse.

– Nå venter vi bare på nærmere beskjed. Vi tenker mye på familien som er nede hos ham nå. Det er vanskelig å vite hva man skal si i en situasjon som denne, men ingen har det så vanskelig som familien akkurat nå. Kun de vet hvordan det føles, sier Sundsdal.

Olsens lege, Dr Francesco de Boccard, har sendt ut følgende pressemelding på nordmannens tilstand via nettsiden til Class One.

– Tilstanden hans er kritisk, men stabil og hans vitale og nevrologiske tegn er gode, heter det i pressemeldingen.