RACERKJØRER: Frode Sundsdal er båtkjører og president i forbundet, og kjenner Kurt Åge Olsen godt. Han sier at det alltid vil være risiko i motorsport, der så store krefter er involvert. Foto: Tomm W. Christiansen

GABON: — Det sykehuset har sagt hele tiden er at han ikke vil bli vekket opp fra kunstig koma før i ettermiddag, opplyser president i det norske båtsportforbundet Frode Sundsdal til Fædrelandsvennen søndag formiddag.

Fraktet til sykehus med kritiske skader

Throttleman Kurt Åge Olsen ble fredag fraktet til Omar Bongo Ondimba Military Hospital med kritiske skader etter en ulykke under andre runde i VM Class 1 i Gabon. Føreren av båten, engelskmannen William Nocker, omkom i ulykken.

Ulykken skjedde da båten ble snudd på hodet og ble påført store skader etter å ha truffet noen bølger.

Arendalitten har, ifølge sykehuset, flere brudd på ribbein og skulderblad. Olsen ligger i kunstig koma og får pusteassistanse. Selv om Olsen får assistert pustehjelp, skal en operasjon av lungene ikke være nødvendig, meldes det. Et nytt røntgen er ventet å bli tatt søndag.

Olsens lege, Dr Francesco de Boccard, har sendt ut følgende pressemelding på nordmannens tilstand via nettsiden til Class One.

— Tilstanden hans er kritisk, men stabil og hans vitale og nevrologiske tegn er gode, heter det i pressemeldingen.

— Det vi har hørt har vi tatt til oss positivt, sier Sundsdal.

- Ønsker ro rundt situasjonen

Sundsdal forventer ikke å høre noe nytt om Olsens tilstand før søndag ettermiddag.

— Hans nærmeste familie er nå på vei ned til Gabon, noe som vil bedre kommunikasjonen, sier Sundsal, som understreker at familien ikke ønsker kontakt med pressen.

— De ønsker forståelig nok ro omkring situasjonen, sier Sundsdal til Fædrelandsvennen.

Lørdag deltok Gabons statsminister Raymond Ndong Sima samen med flere ministre i en markering til minne om William Nocker. Minnestunden fant sted ute på havet hvor ulykken skjedde.

Det ble avholdt ett minutts stillhet. Siden ble flere blomster spredt ut over sjøen.

— Vi er alle svært lei for denne tragiske ulykken. Det er svært få ord som passer i en stund som dette, men vi sender alle våre dypeste kondolanser til Williams familie, uttalte presidenten etter markeringen.