KRISTIANSAND: I juni kom Kristiansand tingrett fram til at UiAs oppsigelse av en førsteamanuensis i juss var gyldig og at han måtte gå innen 1. september. Saken har preget arbeidsmiljøet ved Handelshøgskolen ved UiA i lang tid.

Nå blir mannen gjeninnsatt i sin stilling i påvente av en rettskraftig avgjørelse av ankesaken, til tross for at UiA stoppet lønnsutbetalingene allerede sist høst.

Det er andre gang dette skjer, og i februar ble UiA dømt til å betale lønn og saksomkostninger på over en kvart million. Nå har UiA tapt igjen, og må denne gang betale mannens saksomkostninger på snaut 30.000 kroner, samt utbetale lønn.

— Han er selvsagt fornøyd med å være tilbake i arbeid. Han har fortsatt et stort engasjement for å drive forskning og undervisning ved UiA. Samtidig kan vel alle forestille seg hvilken enorm belastning denne snart to år gamle saken har vært for vedkommende og hans familie. Saken har også bidratt til usikkerhet blant kollegaer ved Handelshøyskolen, sier tillitsrepresentant Otto Andersen.

— Jeg har ikke behov for å kommentere dette, utover at vi alltid respekterer rettskjennelser og domsavsigelser, sier UiA-direktør Tor Aagedal.