OSLO: Etter 18 døgn i koma våknet Donns keepertalent mandag for en drøy uke siden. Nå har hun, med god hjelp, tatt sine første skritt rundt sykesengen på Ullevål universitetssykehus, gjenkjent tekst og i tillegg klart å si noen ord, melder VG Nett.

— Hun har både gjenkjent tekst og lest tekst. Hun kunne til og med lese engelsk tekst, sier hjelpetrener i Donn, Harald Alfstad, til fvn.no.

Helene Hæg ble funnet skadet natt til 17. mai etter en mc-ulykke ved broa over Fidjekilen ved Dvergsnes i Kristiansand. Hun var passasjer på motorsykkelen da den krasjet i autovernet. Føreren av motorsykkelen stakk fra ulykkesstedet, men ble senere funnet av politiet. Den 28 år gamle mannen har erkjent i politiavhør at han kjørte med promille.

Undersøkelser på sykehuset tyder på at Hæg kan bli helt frisk igjen, men hun må regne med en lang og tøff opptreningsperiode.

— Vi gleder oss sammen med familien over at hun nå er på bedringens vei. Alle i klubben jubler med henne. Hele laget løfter seg, sier Alfstad.