KRISTIANSAND: Natt til 17. mai i år traff 28-åringen Helene Hæg tilfeldig på Hånes, og tilbød henne å sitte på til Kongshavn i Randesund. Ved brua over Fidjekilen ved Dvergsnes kolliderte 28-åringen med autovernet, noe som førte til at Hæg ble liggende hardt skadet i veibanen.

Etter ulykken ble keepertalentet sendt til Ullevål universitetssykehus, hvor hun våknet opp etter rundt 18 døgn i koma.

28-åringen stakk fra stedet etter ulykken, og gjemte seg under en presenning. Der ble han senere funnet av politiet. Blodprøven som ble foretatt rundt to timer etter ulykken, viste at 28-åringen hadde en promille på 1,06. I politiavhør innrømmet mannen å ha drukket før han kjørte, og at han etter kollisjonen stakk av uten å melde fra om ulykken.

Mannen er nå tiltalt for å ha kjørt motorsykkel i ruspåvirket tilstand, og for ikke å ha meldt fra om ulykken i etterkant. Han er også tiltalt for å ha kjørt uten gyldig førerkort, og for å ha kjørt uaktsomt.

— Glad for at det blir rettssak

Harald Hæg, far til Helene, er glad for at politiet nå har tatt ut tiltale.

— Det har vært viktig for både Helene og familien at det blir en rettssak. Vi håper at den kan bli berammet ganske snart, slik at vi kan bli ferdige med den biten. Når det gjelder selve tiltalen, var vel den omtrent som forventet, sier Hæg.

Hæg innrømmer at de har følt bitterhet overfor 28-åringen som kjørte motorsykkelen.

— Hadde det kun vært en ulykke hadde det stilt seg litt annerledes. Men siden han ikke hadde lappen og kjørte med promille, så er det klart at vi har følt bitterhet overfor ham. Samtidig kan man ikke gå rundt å være bitre hele livet, så når vi nå får en rettssak kan det være med å avslutte saken for alle parter, sier han.

Fremdeles preget

Ifølge Hæg er datteren fremdeles preget av ulykken.

— Det vil nok gå enda et år før hun er tilbake i samme form som før ulykken. Men ingenting vil forundre oss, så det er ikke umulig at hun er klar til seriestart, sier han.

Samtidig som familien Hæg er glade for at rettssaken nærmer seg, tror Harald Hæg det kan bli tøft for datteren å rippe opp i hendelsen.

— Alt vil bli dratt opp igjen, også ting som hun kanskje har fortrengt. Hun tenker stadig på det som skjedde, men i all hovedsak gleder vi oss til å bli ferdige med saken.

Ifølge Hæg vil det også bli en erstatningssak etter rettssaken.