— Vi kan ikke akseptere at et område vi betaler leie for blir omdisponert til andre formål. Hvis det blir nødvendig kommer vi til å ta saken til retten, sier assisterende direktør i PT, Elisabeth Sørbøe Aarsæther.

Post- og teletilsynet har siden 2007 betalt over åtte millioner kroner i årlig leie til Lillesand Næringsbygg AS. Samme selskap inngikk i 2012 en avtale med Lillesand kommune om å selge deler av sin eiendom på Nygårds jorde. Her skal en ny barnehage og seks omsorgsboliger stå klare i 2015. ## Mener rådmann er inhabil

— Deler av barnehagen og omsorgsboligene skal bygges på tomt som vi leier. Det kan ikke vi finne oss i. Kontrakten er klar. Den gjelder i 20 år, med mulighet for forlengelse i ti nye år, sier Aarsæther.

Tirsdag ble det kjent at PT har levert en protest mot byggeplanene til Lillesand kommune. Her ber PT om at planene blir stanset. Som Fædrelandsvennen omtalte tirsdag mener PT også at rådmannen er inhabil og at saken må flyttes til en annen kommune. Rådmann Jan Henning Windegaard har tidligere jobbet i PT og skal ifølge PT være den som forhandlet frem leiekontrakten i sin tid.

— Vi kjører nå to løp. Ett mot utleieren og ett mot kommunen, sier Aarsæther.

Uenig om areal

Lillesand Næringsbygg AS ble i fjor høst kjøpt opp av Agder statsbygg AS. Forhold som gjelder eiendommen i Lillesand blir håndtert av eiendomsforvalter Thomas Holtan Leskovsky.

— Jeg vet at PT har en oppfatning om arealet, mens vi har en annen oppfatning. Men per nå har vi ikke noe bevis for hvem som har rett. Der graver vi nå så dypt som vi kan, sier Holtan Leskovsky til Fædrelandsvennen.

Agder statsbygg overtok Lillesand Næringsbygg etter at avtalen med kommunen ble inngått.

— Da vi overtok var det ingen uoverensstemmelser. Før kjøpet fikk vi de vanlige garantiene om at det ikke var forhold som kunne lede til noen rettstvist, sier Holtan Leskovsky.

Skal vurdere protesten

Rådmann Jan Hennig Windegaard i Lillesand kommune tar protesten fra PT til etterretning.

— Vi skal vurdere innholdet i henvendelsen, men jeg kan ikke se at vi har gjort noe som vil føre til noe annet utfall, sier Windegaard.

Han mener konflikten i utgangspunktet er et privatrettslig forhold mellom PT og utleier.

— Dette har ikke kommunen noe med. Vi har bare mottatt en henvendelse fra Agder statsbygg om å se på mulige løsninger som kan ivareta PTs behov, sier Windegaard.

Solgt i 2004

Ifølge rådmannen har Agder statsbygg opplyst at leiekontrakten med PT ikke omfatter arealene hvor det skal bygges barnehage og omsorgsboliger.

Nygårds jorde ble i 2004 solgt fra kommunen til Kruse Smith AS for ti millioner kroner. Etter at PT etablerte seg på tomten viste det seg vanskelig å utvikle resten av området. I 2012 ble Kruse Smith (som eide 50 prosent av Lillesand Næringsbygg AS) derfor enige med kommunen om å selge deler av området tilbake til kommunen. Det er dette område PT mener omfatter deler av tomten de betaler leie for i dag.