ARENDAL: Det var 4. mai for to år siden at Olsens skjærgårdsjeep, en 33 fot lang Obession med 625 hestekrefter, tverret slik at de fire personene som var om bord i båten ble kastet ut.

Båten gikk rundt, men ble skadet. Det var på vei mot land at forulykkede omkom.

LES OGSÅ: Druknet 25 meter fra land

LES OGSÅ: Mann (36) omkom etter båtulykke

– Å svømme så langt i det kalde vannet tar på. Sistemann maktet ikke mer da han var 20–25 meter fra land, og de andre var trolig så slitne at de ikke klarte å hjelpe ham, sa politiadvokat Ernst Ragnar Pfaff i Agder politidistrikt, til fvn.no dagen etter ulykken.

Obduksjonsrapporten viste at Abusland ikke ble påført skader i ulykken før han druknet.

Etter rundkastet fortsatte båten mot et skjær på motsatt side av Tromøysund. Der ble den stående.

Agderposten skriver i dag at tingretten har konkludert mot båteier Olsen. Konklusjonen ble at han ikke kan straffes for å ha brutt straffelovens paragraf 239, som omfatter uaktsomhet ved å ha forårsaker en annens død.

– Jeg føler ikke dette som noen seier. I denne saken er det bare tapere, sier Kurt Åge Olsen til Agderpostens lørdagsutgave. Olsen har en fortid som Offshore 1-sjåfør og betegnes som en meget rutinert sjåfør.

Kristiansand tingrett konkluderer med at det ikke er mulig å utelukke at "en ytre årsak" kan være årsak til at båten tverret. Heller ikke at båten holdt for høy fart, kunne retten finne bevist.