KRISTIANSAND: — Vi rekker ikke over alt. Det blir dessverre ikke prioritert hvis det ikke er litt mer enn klager på at noen skyter opp fyrverkeri, sier operasjonsleder Frank Solås i Agder politidistrikt.

Han snakker om klagene som kommer inn fra folk i Agder om at noen skyter opp fyrverkeri før det er lovlig. I Kristiansand er det ikke lov å skyte opp fyrverkeri før klokken 18 nyttårsaften. Solås anslår at politiet får et par telefoner i timen.

Men politiet rykker altså ikke ut før det er snakk om farlige episoder. De har det vært et par av i Agder så langt tirsdag:

Sykkelskur brant i Kvinesdal Klokken 17.52 fikk politiet melding om at det brant i sykkelskuret ved Liknes skole i Kvinesdal. Brannvesenet kom over en del ungdommer som det ble antatt at hadde startet brannen.

— Fire gutter i 14-15-årsalderen er mistenkt. Tre av dem ble kjørt til foreldrene, mens vi ikke har fått kontakt med foreldrene til den siste, sier Solås, som legger til at ungdommene har innrømmet å ha startet brannen.

— De fyrte av fyrverkeri i skuret. Det ble en ulmebrann i en søppelklasse, og om litt tok det fyr, sier han.

Videre har en mann blitt tatt for å ha skutt opp fyrverkeri ulovlig på Søm, og det har vært en brann i en søppelkasse i Åros barnehage i Søgne. Det har vært brann i en garasje i Froland, men årsaken til denne er uklar. Sent om kvelden tok det fyr i en container på Tingsaker i Lillesand - også her er årsaken uklar.

Les mer om disse hendelsene i politiloggen.

Stjålet fyrverkeri i Arendal? Frank Solås trekker frem Arendal som et sted der det har vært mye ulovlig fyrverkerioppskytning tirsdag.

— Vi mener det kan være noe stjålet fyrverkeri som har blitt fyrt opp i nærheten av Rykene-broa, sier operasjonslederen.

På Nodeland i Songdalen var det ved 21-tiden en bil som ble truffet av fyrverkeri i bakruta ved 21-tiden.

Også på Lund i Kristiansand var det uvettig bruk av fyrverkeri tirsdag. Noen skal ha skutt raketter mot forbipasserende fra en blokk. Les mer om det her.