VENNESLA: Selskapet Birkedal Maskin Skilt AS ble stiftet mandag 10. september, dagen før 27 ansatte hos maskinentreprenøren sto uten jobb på grunn av omsetningssvikt.

— Jeg registrerte selskapet BM Skilt, ja, men det er ingen drift. Det er lagt på is. Jeg må komme meg gjennom konkursen først, sier Vidar Birkedal til Fædrelandsvennen.

Helge Sælevik jobbet som anleggesleder i tidligere Birkedal Maskin. Han står oppført som selskapets eier.— BM Skilt bare ligger der. Jeg har ingen planer om å starte noe nå heller. Jeg vet ikke hvorfor jeg startet det, sier Vidar Birkedal.

Nær hele maskinparken til Birkedal Maskin er lagt ut på auksjon.no. Fire dumpere, ni gravemaskiner, tre hjullastere og fire lastebiler er blant maskinene som var leaset.

I 2010 flyttet Birkedal Maskin inn i nye lokaler på Måneglytt. Det var en dyr investering i kjølvannet av finanskrisen.

- Hva skjer med lokalene nå?

— Vi prøver å leie ut.

På spørsmål om det har vært en tøff tid etter konkursen, og om han føler han har sviktet de ansatte, svarer Vidar Birkedal:

- Ja, det har vært en tøff tid. Men siden de aller fleste har fått seg ny jobb, har jeg ikke tenkt så mye på at jeg har sviktet noen, sier han.