KRISTIANSAND: NRK Sørlandet meldte i dag at det vil bli flertall for forslaget i onsdagens formannskapsmøte. Det bekrefter Kristiansen overfor Fædrelandsvennen.

— Det kan selvfølgelig dukke opp nye momenter eller andre forslag, så jeg må ta et lite forbehold, men slik det ser ut går det mot et flertall 8 mot 5 for rådmannens innstilling, sier Kristiansen til Fædrelandsvennen.

Vil koste 300.000

Det er Helse- og sosialdirektøren som har foreslått tilbudet som har en prislapp på 300.000 kroner det første året. Forslaget går ut på å sette opp en garderobebrakke ved Krag-statuen ved Vesterveien, som ligger i nærheten av området hvor tiggerne har hatt tilhold.

– Jeg kan vanskelig se for meg at en person forlater sitt hjem i Moldova eller Romania og reiser til Kristiansand, utelukkende fordi de har hørt at der er det en do, sa kommuneoverlege Vegard Vige til Fædrelandsvennen da forslaget ble kjent.

Brakken er tenkt driftet av en ideell organisasjon, for eksempel Frelsesarmeen eller Kirkens bymisjon.

— Det er med en dempet entusiasme vi går inn for dette forslaget, men jeg tror det kan være en løsning. Dette løser ikke tiggerproblemene i byen, men det kan bidra til å løse de sanitære problemene, sier Kristiansen.

Skal evalueres

Han legger til at ordningen skal evalueres om ett år.

— Det gir oss en exit-mulighet. Om ett år vil vi være i stand til å se om løsningen har den ønskede effekten.

Flere politikere har, som Fædrelandsvennen tidligere har skrevet om, tatt til orde for ett tiggerforbud både nasjonalt og lokalt. Det kommer ikke Kristiansen til å gjøre.

— Jeg tror ikke KrF kommer til å kjempe for noe tiggerforbud. Det å be andre om hjelp er i min verden en menneskerett. Skal man gjøre noen tiltak mener jeg vi heller må se på mulige endringer av EØS-avtalen, sier Kristiansen.

Ordføreren advarer

Saken om brakken for tiggerne skal diskuteres i dagens møte i Helse og sosialstyret, men det er formannsskapet som reelt avgjør saken onsdag.

Ifølge Kristiansen har Høyre og Frp varslet et alternativt forslag, men han tviler på at dette får gjennomslag.

Ordfører Arvid Grundekjøn (H) har tidligere advart mot å sette opp tiggerbrakken.

– Vi må ikke være så naive at vi subsidierer og setter opp et mottaksapparat for narkotikaomsetning i byen, har ordfører Arvid Grundekjøn (H) tidligere uttalt.