KRISTIANSAND: — Jeg har foreslått å gjøre noe for de bostedsløse i byen, og nå kommer altså rådmannen med et forslag om å bevilge 300.000 kroner til ei tiggerbrakke. Det er politisk uklokt, og vil medføre at sommerbyen Kristiansand blir et paradis og fluepapir for tiggere, sier Vidar Kleppe, leder for Demokratene.

— Byen har jo ikke en gang et offentlig toalettanlegg for turistene, påpeker han.

Forslag fra politikere

Etter forespørsel fra politikerne, har rådmannen i Kristiansand foreslått at det bygges et sanitæranlegg til 300.000 kroner for tiggerne. Anlegget skal drives av frivillige organisasjoner.— Dette er en politisk feilprioritering av dimensjoner når vi vet at byen har en kjempeutfordring med bostedsløse, sier Kleppe.

— Tror du ikke også at de bostedsløse kan bruke dette anlegget?

— Nei, anlegget skal være et spesielt, skreddersydd tilbud for dem fra Europa. De får til og med dusj. Hvis tiggerne skal gå på do, så får de heller putte på en tikroning på et offentlig toalett.

Nedstemt

Politikeren forteller at han har hatt tre eller fire interpellasjoner i bystyret, der han har foreslått å forby aggressiv tigging.— Forslaget ble stemt ned, blant annet av KrF, Høyre og Frp, sier Kleppe.

— Hva med tiggere som ikke er så aggressive?

— Jeg vil ha et lovforbud mot tigging for dem av utenlandsk opprinnelse.

— Så du vil ikke forby tigging for nordmenn?

— Det er en forskjell på den tiggingen som begås av slitne rusmisbrukere og dem som kommer fra Europa, mener politikeren.